APIA: Piata auto va continua sa scada si in 2012

APIA: Piata auto va continua sa scada si in 2012
Piata auto va continua sa scada si in acest an, iar profitul distribuitorilor va fi aproape zero, atrage atentia Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile.
Distribuie pe Facebook
"Scaderea vanzarilor a condus la o prabusire a cifrei de afaceri in perioada 2008-2010, cu 50% in 2010 fata de 2008. Estimarea este ca pentru 2011 reducerea va fi de 60%, iar cifrele din 2012 vor confirma continuarea acestei prabusiri. Cifra de afaceri va continua trendul negativ in acest an", a declarat, miercuri, Brent Valmar, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), cu ocazia conferintei Mediafax Talks about Auto Industry.
Valmar mai spune ca din cauza crizei asistam si la o scadere a numarului de distribuitori autorizati.

"Sunt multe firme in insolventa, acestea se confrunta cu o serie de probleme, cum ar fi lipsa de cash, intarzieri la plata a unor partneri, probleme intampinate la rambursarea creditelor catre banci. In plus, la nivelul industriei a avut loc o scadere a profitabilitatii, nu mai putem vorbi demult de profitabilitate in vanzarea de masini noi, iar in restul industriei nivelul de profitabilitate este usor peste 0. Din analizele facute de noi, in primele luni media de profitabilitate la nivelul industriei este negativa", a mai spus oficialul APIA.

Distribuie pe Facebook
mai multe