Au fost anuntate cifrele pe 2016. Cate masini a vandut Volkswagen anul trecut

Au fost anuntate cifrele pe 2016. Cate masini a vandut Volkswagen anul trecut
  • Grupul VW a livrat in 2016 peste 10 milioane de autovehicule
  • Peste jumatate din aceste masini au fost comercializate de marca VW
  • Cele mai multe comenzi au venit din regiunea Asia-Pacific
Distribuie pe Facebook

Efectele scandalului Dieselgate par sa se fi disipat la mai putin de doi ani de la producerea acestuia, oficialii Volkswagen anuntand in cursul diminetii zilei de astazi o cifra surprinzatoare pentru vanzarile reusite de grupul german in 2016.

Unii specialisti i-au prevazut sfarsitul. Altii doar destramarea. Iata ca a trecut insa mai bine de un an si jumatate de la inceperea scandalului Dieselgate, iar Grupul Volkswagen se tine in continuare pe propriile picioare.

Cu cateva proiecte in minus si mai multe miliarde de dolari cheltuite fortat, ce-i drept, dar toate acestea se vor rezolva odata cu trecerea timpului. De fapt, procesul de vindecare al nemtilor a inceput deja. Inca din 2016...

Intr-o alta ordine de idei, Grupul Volkswagen a reusit sa livreze anul trecut, la nivel global, un total de 10.3 milioane de automobile, ceea ce reprezinta o crestere de 3.8 procente comparativ cu 2015.

Majoritatea exemplarelor cu pricina au ajuns in regiunea Asia-Pacific, aproximativ patru milioane dintre cele peste 4.3 milioane vandute aici luand calea Chinei, in cazul in care te intrebai.

Pe locul doi in acest top se afla Europa, cererile inregistrate de nemti pe Batranul Continent cumuland o cifra de 4.2 milioane - cu 1.3 milioane venind exclusiv de la clientii de masini din Germania.

Referitor la piata de peste Ocean, de la care a pornit intreg scandalul Dieselgate, Grupul Volkswagen a anuntat comercializarea a 939.100 de unitati in America de Nord, respectiv 421.300 de bucati in America de Sud.

Acum, daca vine vorba despre situatia vanzarilor pe marci, cele mai multe dintre automobilele livrate de nemti in 2016 poarta logo-ul Volkswagen, bineinteles. Numarul magic? 5.987.800.

Urmatoarea treapta a podiumului este ocupata, in mod surprizator, de Audi, compania de lux din Ingolstadt defiland dupa cele 1.871.300 de exemplare produse din ianuarie si pana in decembrie.

Topul este completat de Skoda, cu 1.127.700 de unitati, lista continuand cu SEAT (410.200 masini) si Porsche (237.800 bucati). Restul comenzilor au venit de la Volkswagen Commercial Vehicles, MAN si Scania.

Vanzari VW pe 2016

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 11 Ianuarie 2017