Bechtel, americanii care ne-au tepuit cu autostrada Transilvania

Bechtel, americanii care ne-au tepuit cu autostrada Transilvania
Va vine sa credeti ca la sfarsitul acestui an trebuia sa fie gata autostrada Transilvania? Si totusi, dupa ce veti urmari acest film, veti observa ca autostrada este de fapt... un camp interminabil. Problema este insa a autoritatilor care au procedat cu firma Bechtel exact ca la curve: banii inainte, lucrarea terminata... niciodata.
Distribuie pe Facebook
Cele mai importante zece santiere de autostrazi din tara au inaintat, in medie, cu 8% in perioada 1 februarie-1 mai, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor transmise de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Autostrada Suplacu de Barcau - Bors, ultimul tronson din autostrada Transilvania care va mai fi construit de americanii de la Bechtel, a avut cel mai mic progres in cele trei luni, de sub 0,1%, desi CNADNR sustine ca nu mai are nicio datorie fata de compania americana. De altfel, acest tronson, ce ar trebui sa fie gata la finalul acestui an, a avansat in ultimele 21 de luni cu mai putin de 10%, avand in vedere ca la 1 iulie 2010 stadiul acestui santier era de 39,5%, iar la 1 mai 2012 era de 49,12%.

Este pentru a patra oara in ultimele luni cand ZF monitorizeaza evolutia celor mai importante zece santiere de autostrazi din Romania, in incercarea de a oferi o imagine cu privire la modul in care inainteaza lucrarile.

Autostrada Suplacu de Barcau - Bors

Distribuie pe Facebook
mai multe