BMW ramane numarul 1: bavarezii bifeaza o noua victorie in fata rivalilor de la Mercedes si Audi

BMW ramane numarul 1: bavarezii bifeaza o noua victorie in fata rivalilor de la Mercedes si Audi
  • BMW ramane numarul 1
  • Bavarezii bifeaza o noua victorie in fata rivalilor de la Mercedes si Audi
Distribuie pe Facebook

Anul trecut, marca BMW a vandut un total de 2.100.692 de unitati (-5,1%) la nivel mondial si isi mentine pozitia de lider in segmentul premium global, potrivit unui comunicat oficial de presa.

De asemenea, marca BMW a inregistrat o crestere puternica in ceea ce priveste automobilele electrificate. Vanzarile de modele electrificate (inclusiv plug-in hybrid) pentru intregul an au crescut cu 35,6% fata de anul precedent, la 372.956 de automobile.

Portofoliul de produse atractiv al marcii se dovedeste extrem de popular in randul clientilor. Acest lucru se reflecta in noile comenzi mari pentru modele precum BMW X1, iX1, i4, iX si i7. in a doua parte a acestui an, BMW Group isi va extinde gama electrica cu BMW i5.

BMW M marcheaza a 50-a aniversare cu un an-record

In ciuda provocarilor legate de blocajele de aprovizionare, BMW M GmbH a incheiat anul aniversar cu un nou record istoric. BMW M a raportat o crestere de 8,4% fata de anul precedent, cu vanzarea a 177.257 de unitati. In acelasi timp, BMW M a facut progrese substantiale in ceea ce priveste electrificarea portofoliului sau de produse. Lansarea primelor doua modele BMW M Performance electrificate, i4 M50 si iX M60, primul model electrificat de inalta performanta, BMW XM si noul M240i Coupé au contribuit foarte mult la acest an de succes. Noua generatie BMW M2 si recent lansatul BMW M3 Touring, de asemenea, vor sustine performanta de vanzari a marcii.

In paralel cu aceste noi adaugari in portofoliul de produse, BMW M a inregistrat, de asemenea, o cerere puternica continua in anul celei de-a 50-a aniversari pentru modelele sale de inalta performanta, M3 si M4, si modelele sale X consacrate. Drept urmare, perspectivele pentru 2023 sunt foarte incurajatoare pentru BMW M GmbH, cu promisiunea unor rezultate record viitoare, conform documentului mentionat anterior.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 30 Ianuarie 2023