Bridgestone achizitioneaza lantul de service-uri rapide Speedy

Bridgestone achizitioneaza lantul de service-uri rapide Speedy
  • Sunt 800 de centre Speedy in Franta
  • Bridgestone e lider mondial in domeniul pneurilor de vehicule
  • Speedy isi pastreaza identitatea
Distribuie pe Facebook

Bridgestone este una dintre cele mai importante companii producatoare de anvelope la nivel mondial. In grupul Bridgestone au mai intrat si brandurile Firestone si Dayton, dar se pare ca japonezii nu se opresc aici. Recent, un lant important de service-uri rapide din Franta, numit Speedy, a fost achizitionat de Bridgestone.

Bridgestone EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) anunta planul de achizitie in procent de 100% a Speedy France, companie lider de vanzari si service auto, fiind una dintre cele mai importante retele de anvelope din Franta. Finalizarea achizitiei este supusa aprobarii de catre autoritatile normative.

Aceasta achizitie va creste nivelul de accesibilitate al Bridgestone la utilizatorii din Franta, una dintre principalele piete din Europa, dar si pe alte piete unde brandul Speedy este prezent. Odata ce aceasta tranzactie va fi aprobata, prezenta companiei in Franta se va extinde la peste 800 de centre de vanzare, contribuind puternic la strategia sa de crestere accelerata.

„Suntem incantati de anuntul facut astazi”, a declarat Eduardo Minardi, Presedinte Executiv si CEO al Bridgestone EMEA. „Credem ca Speedy este o alegere strategica puternica, cu un mix de clienti premium, cu o acoperire geografica extinsa, care pune accent pe calitatea serviciilor. Mai mult, Speedy este un brand puternic, recunoscut si cu o directie inovatoare. Cu aceasta ocazie, as vrea sa urez un bun venit calduros francizelor Speedy si sa le multumesc pentru ca au facut din Speedy un furnizor de servicii excelent. Avand in vedere imbunatatirea performantelor companiei Speedy in ultimii ani, ne dorim ca CEO-ul Jacques Le Foll si echipa sa sa continue sa gestioneze activitatile in concordanta cu planul lor strategic.”

Bridgestone Speedy

Extinderea retelei de servicii la un asemenea nivel ofera companiei Bridgestone oportunitatea unica de a obtine o mai buna intelegere a utilizatorilor finali, esentiala pentru continuarea constructiei pozitiei de lider.

„Alierea cu jucatorul numarul 1 din lume din industria de anvelope este o veste excelenta pentru Speedy si pentru furnizorii, francizele si clientii sai. Asocierea cu Bridgestone ne va oferi sprijin in dezvoltarea Speedy, in timp ce va asigura continuitate principiilor noastre strategice: calitate in serviciu clienti, inovatie si spirit de pionierat. Asadar, este o situatie de castig pentru ambii parteneri si asteptam cu nerabdare sa lucram pentru faza urmatoare a dezvoltarii si cresterii companiei Speedy” a declarat Jacques Le Foll, CEO Speedy.

Anvelopele sunt o componenta decisiva in gama de produse si servicii Speedy, iar expertiza Bridgestone in aceasta zona va fi un pas esential in dezvoltarea viitoare a Speedy.

Bridgestone Speedy

Distribuie pe Facebook
mai multe