Cehii de la Skoda jubileaza. Au avut cel mai bun inceput de an din istoria companiei, cu profit si vanzari in crestere

Cehii de la Skoda jubileaza. Au avut cel mai bun inceput de an din istoria companiei, cu profit si vanzari in crestere
  • Skoda a raportat cel mai bun inceput de an din istoria brandului
  • Cehii au comercializat 316.700 de masini
  • Se cauta modalitati prin care sa-si mareasca productia
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Mlada Boleslav continua sa inregistreze recorduri dupa recorduri in materie de vanzari. Dupa o luna februarie cu rezultate istorice, Skoda raporteaza acum cel mai bun inceput de an din istoria brandului.

Nu mai este nicio surpriza ca popularitatea cehilor de la Skoda continua sa creasca, spre nemultumirea rivalilor germani, inclusiv a gigantului Volkswagen care detine brandul din Mlada Boleslav.

Modele Skoda

Asadar, dupa o luna februarie cu rezultate istorice, Skoda a inregistrat cel mai bun inceput de an din istoria sa, cu 316.700 de masini vandute. Ca o comparatie, in aceeasi perioada a anului trecut, cehii comercializau cu 11.7% exemplare mai putin.

Modele Skoda

Implicit, veniturile din vanzari au crescut (cu 4.9% pana la 4.5 miliarde de euro), iar profitul operational a fost si el mai mare ca oricand (+5.3%, pana la un total de 437 de milioane de euro). Acum, brandul detinut de Volkswagen cauta modalitati prin care sa-si mareasca productia, pentru a putea onora toate comenzile primite.

Modele Skoda

"Suntem pe drumul cel bun pentru a respecta strategia 2025, iar rezultatele trimestriale arata profitabilitate in crestere. Ca urmare a cererii in crestere pentru modelele noastre, cautam modalitati prin care sa ne marim capacitatile de productie," a declarat seful Skoda, Bernhard Maier.

Modele Skoda

Cei mai multi clienti, mai exact 105.700, au ales modelul Octavia, iar 54.600 au optat pentru "micuta" Fabia. In tot acest timp, Skoda a comercializat 38.100 de unitati Kodiaq si 17.100 de exemplare Karoq.

Modele Skoda

Din cauza cererilor tot mai mari pentru acesta din urma, Skoda a fost nevoita la inceputul lui 2018 sa produca modelul Karoq si la uzina principala din Mlada Boleslav. Din cate se pare, aceasta masura nu a fost de ajuns, astfel ca in urma cu putin timp, oficialii au anuntat ca cel de-al doilea SUV din istoria companiei va fi deasemenea asamblat si la uzina Volkswagen din Osnabruck.

Modele Skoda

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Modele Skoda
mai multe