Chevrolet a inregistrat vanzari record la nivel global in primul trimestru al anului

Chevrolet a inregistrat vanzari record la nivel global in primul trimestru al anului
Chevrolet a vandut 1,18 milioane de autovehicule in intreaga lume in primele trei luni ale anului 2012, reprezentand o crestere cu 6,5% fata de primul trimestru al anului 2011 si inregistrand astfel cel de-al saselea trimestru consecutiv in care marca Chevrolet a avut vanzari record. In ultimii doi ani, Chevrolet s-a dezvoltat mai rapid decat alte marci cu volum mare de productie, atingand o cota de piata de 6,3%.
Distribuie pe Facebook
"Cea mai puternica gama de autoturisme, camioane si modele crossover din istoria Chevrolet a inregistrat vanzari record in 2011 si rezultate la fel de impresionante in primul trimestru al anului 2012," a declarat presedintele si directorul executiv al General Motors, Dan Akerson. "Pentru a mentine ritmul, GM pregateste inca 20 de lansari de autovehicule in 2012, iar printre cele mai importante se numara si modele Chevrolet, inclusiv modelul Sail in Asia, modelul Colorado in America de Sud si Spark in America de Nord."
Chevrolet Cruze a avut cel mai mare succes, inregistrand vanzari globale de peste 180.000 de unitati in primul trimestru, o crestere cu aproximativ 20% fata de 2011, devenind cel mai bine vandut model Chevrolet la nivel global. Vanzarile inregistrate de autovehiculul compact Aveo/Sonic si modelul sedan de dimensiuni medii Malibu, ambele lansate recent, continua sa creasca pe masura ce creste numarul de unitati disponibile la dealeri.
Chevrolet a publicat cresteri semnificative ale vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut pentru patru din cele cinci piete importante pe care activeaza:
  • In Statele Unite, Chevrolet a vandut 448.000 de unitati in primul trimestru, reprezentand o crestere de 7,6%. Vanzarile de autoturisme sunt in continuare puternice, crescand cererea de autovehicule cu consum redus, precum modelele Cruze, Malibu si Sonic.
  • In China, Chevrolet a inregistrat vanzari record de 162.000 de unitati in acest trimestru, totalizand o crestere de 1,4%.
  • In Brazilia, marca Chevrolet este in continuare competitiva, desi vanzarile au scazut cu 4,2% in primul trimestru, la 137.000 de unitati.
  • In Mexic, Chevrolet a vandut 42.000 de unitati in acest trimestru, reprezentand o crestere de 14,2 %.
  • In Argentina, Chevrolet a vandut 41.500 de unitati in primul trimestru, in crestere cu 21,5%, stabilind un nou record pentru marca.
Chevrolet Europe a vandut 55.100 autovehicule in Europa Centrala si de Vest, o crestere de 7,8 % intr-o industrie care scazuse cu 8,7 % fata de anul trecut. Chevrolet Europe a inregistrat cea mai buna cota de piata pe primul trimestru din istoria sa, 1,36%, fata de 1,15% in primul trimestru al anului 2011. Pe langa vanzarile obtinute in Europa, Chevrolet a vandut 2.800 de autovehicule in Israel in primele trei luni ale anului 2012.
Printre lansarile importante se numara modelul Trailblazer, un SUV de dimensiuni medii pentru Thailanda si versiunea station wagon a modelului Cruze pentru Europa. Chevrolet, o marca americana cu traditie, inregistreaza astazi peste 60% din vanzarile sale in afara pietei din Statele Unite.
Distribuie pe Facebook
mai multe