Chiar daca are o varsta, Skoda Yeti refuza sa se dea batuta. Din cauza cererii mari, cehii vor mari si mai mult productia

Chiar daca are o varsta, Skoda Yeti refuza sa se dea batuta. Din cauza cererii mari, cehii vor mari si mai mult productia
  • Skoda Yeti se bucura de o popularitate foarte mare
  • Din cauza cererii mult prea mari, cehii au anuntat ca suplimenteaza productia
  • In 7 ani, Skoda a vandut 580.000 de exemplare Yeti la nivel global
Distribuie pe Facebook

Skoda a anuntat ca desi modelul Yeti este momentan produs in 5 fabrici, din cauza cererii mari se vad nevoiti sa mareasca productia.

Cel mai mic SUV al cehilor, modelul Yeti, a fost introdus pentru prima data in anul 2009 la Salonul Auto de la Geneva. In acelasi an, Yeti castiga prestigiosul premiu Masina de Familie a Anului.

Ajunsa deja la o varsta venerabila, si cu un nou SUV la orizont, te-ai astepta ca Yeti sa nu mai fie chiar atat de populara. Ei bine, nu e nici pe departe asa. Din cauza cererii foarte mari, constructorul ceh a anuntat ca va mari productia modelului. Aceasta decizie vine in ciuda faptului ca momentan, Yeti este produs in nu mai putin de 5 fabrici.

In prezent, Skoda Yeti este asamblata in Cehia la Kvasiny, in Ucraina la Solomonovo, in Kazahstan la Oskemen si in China la Anting, iar acum va ocupa cea mai mare capacitate a uzinei Nizhniy Novgorod din Rusia, unde va imparti linia de asamblare cu modelul Octavia.

In cei 7 ani de cand se afla pe piata, cehii au vandut 580.000 de exemplare Yeti la nivel global, insa in lumina ultimelor evenimente aceasta cifra va creste simtitor. Va fi interesant de vazut ce se va intampla cu cel mai mic SUV Skoda la sfarsitul acestui an, cand modelul Kodiaq va ajunge la clienti.

Cehii trec printr-o perioada foarte buna, avand in vedere ca luna trecuta au reusit sa livreze 80.700 de autovehicule, cu 14.2% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Skoda a reusit aceasta performanta in special datorita modelelor Rapid, Superb si Octavia.
Cea mai importanta piata pentru modele marcii din Mlada Boleslav ramane Europa de Vest, acolo unde au ajuns 29.000 de unitati. Pe locul secund vine China cu 26.000 de exemplare vandute in ultima luna de vara.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 20 Septembrie 2016