Compania Caterham este de vanzare, cu tot cu echipa de Formula 1

Compania Caterham este de vanzare, cu tot cu echipa de Formula 1
  • Caterham Group este de vanzare pentru $589 milioane
  • Grupul are 4 departamente diferite, toate vin la pachet
  • In prezent, Caterham ocupa ultimul loc in F1
Distribuie pe Facebook

Toata lumea stie de masinile Caterham. Daca nu de monopostul de Formula 1 care este proaspat intrat in competitie, macar datorita masinilor sportive pe care compania britanica le fabrica. Acum, se pare ca acest nume este de vanzare.

Fondatorul Caterham, milionarul Tony Fernandes, care mai detine si compania aeriana AirAsia Berhad, a spus ca este gata sa vanda Grupul Caterham pentru suma de 350 de milioane de lire sterline, adica 589 de milioane de dolari. Informatia a aparut in publicatia The Edge Malaysia.

Antreprenorul britanic este gata sa ofere pentru suma mai sus mentionata tot ce tine de Grupul Caterham: Caterham Cars Ltd., Caterham F1, Caterham Technology and Innovation si Caterham Composites. Adica 4 companii care se ocupa de diverse activitati auto, de la masinile de serie pana la monoposturile de Formula 1.

Pesemne ca alegerea de a vinde acest nume istoric cu un trecut bogat in lumea sporturilor pe circuit are legatura cu rezultatele slabe ale echipei in Formula 1. Mai exact, dupa 6 etape din sezonul 2014, Caterham ocupa ultima pozitie in clasamentul constructorilor. Adica nu este ceva cu care sa te poti mandri la acest nivel... Mai ales ca milionarul care a fondat compania a spus ca va inceta sponsorizarea echipei de F1 daca aceasta nu va aduce rezultate. Si cum in acest sport costurile se ridica la milioane bune pentru fiecare etapa, iar podiumurile s-au lasat asteptate, se pare ca banii incep sa se termine...

Insa echipa de Formula 1 a fost cumparata de Fernandes, nu a facut-o el de la zero. Echipa a fost cumparata de la grupul Corven si a luat ulterior numele de Caterham F1 Team. In plus, pe langa pierderile din F1, se mai adauga si 110 milioane de dolari pierdute de catre clubul de fotbal detinut de milionar, numit Queens Park Rangers FC. Mai exact, a cam ajuns cutitul la os si se pare ca incep primele semne de restructurari si constrangeri financiare...

Cert este ca nu ne-am dori ca marca Caterham sa dispara din peisaj. Mai ales ca nu am vazut momentan o versiune de serie e conceptului AeroSeven, o masina sport care promite sa revolutioneze lumea automobilistica dedicata circuitului.

Distribuie pe Facebook
mai multe