Coronavirusul ingenuncheaza industria auto europeana. Producatorii cer de urgenta ajutorul UE

Coronavirusul ingenuncheaza industria auto europeana. Producatorii cer de urgenta ajutorul UE
  • Cea mai grava criza cu care s-a confruntat industria auto
  • ACEA cere actiuni puternice si coordonate din partea UE
  • Inchiderea uzinelor a afectat 1.11 milioane de angajati
Distribuie pe Facebook

ACEA (Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile) atrage atentia ca producatorii de automobile, furnizorii si distribuitorii din Europa se confrunta cu dificultati financiare severe din cauza noului coronavirus.

Daca in China industria auto da primele semne de revenire, restul lumii incepe sa simta la randul ei efectele crizei cauzate de noul coronavirus. Industria auto este unul dintre cele mai afectate sectoare, iar in Europa lucrurile nu sunt deloc roz.

Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile cere "actiuni puternice si coordonate" din partea Uniunii Europene si, implicit, a statelor membre pentru a-i ajuta pe constructorii de automobile, furnizorii si distribuitorii care se confrunta cu dificultati financiare severe.

Concret, inchiderea uzinelor din Europa a afectat 1.11 milioane de angajati si 1.23 de milioane de vehicule. Potrivit datelor, industria auto asigura locuri de munca pentru 13.8 milioane de persoane in UE.

"Efectul pe care il are noul coronavirus asupra industriei auto este fara precedent. Devine tot mai clar ca COVID-19 a condus la cea mai grava criza care a afectat vreodata sectorul auto, " sustine Eric-Mark Huitema, oficial ACEA.

Mai mult decat atat, Huitema mai atrage atentia ca urmeaza consecinte grave asupra industriei iar pentru a le evita, pe cat posibil, trebuie sa "Luam masuri concrete pentru a evita deterioarea ireversibila si fundamentala a sectorului cu o pierdere permanenta a locurilor de munca, capacitatii, inovatiei si cercetarii. In al doilea rand, consideram ca Europa ar trebui sa se pregateasca pentru a stimula redresarea sectorului nostru, care va fi un contribuabil vital la redresarea accelerata a economiei europene," a mai spus el.

Una dintre masuri ar fi relaxarea normelor de emisii pentru dioxid de carbon. De cealalta parte, grupurile de mediu din Europa sustin ca scaderea vanzarilor nu va avea nicio influenta asupra posibilitatii de a respecta normele, daca producatorii vor avea vanzari in crestere pentru masini electrice.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 2 Aprilie 2020