Dacia creste salariile in urma revolutiei fiscale, Ford se mai gandeste

Dacia creste salariile in urma revolutiei fiscale, Ford se mai gandeste
  • 17-22% trebuie sa fie marirea brutului
  • Ford cere un contract colectiv pe 2 ani
Distribuie pe Facebook

Numai unul din cei 4200 de angajati care lucreaza la uzina Ford din Craiova sa nu fii acum, dupa "revolutia fiscala" a guvernului Tudose. Din pacate, revolutia este identica cu cea promisa de Firea in materie de trafic: adica un dezastru.

Dacia tocmai a anuntat ca va majora salariile celor peste 14.000 de angajati cu 20% astfel incat salariile sa ramana la acelasi nivel ca si pana acum, urmare aplicarii Ordonantelor de Urgenta Nr.79/2017 si Nr.82/2017 referitoare la transferul obligatiilor sociale. Mai exact, toti angajatii vor avea acelasi salariu net ca si pana acum, ceea ce este un lucru bun, tinand cont ca Statul nu i-a obligat pe angajatori sa le creasca salariile oamenilor.

Celalalt producator de automobile din Romania, Ford, are insa alta parere. Mai exact, pune conditii: „Decizia companiei este de a transfera contribuţiile de la angajator la angajat în salariul de bază numai dacă compania şi sindicatul vor avea un acord pe doi ani în vigoare la sfârşitul lunii decembrie 2017“, se arată într-un document intern al Ford semnat de John Oldham, CEO al Ford.

Ce inseamna asta? Inseamna ca Ford practic le impunse angajatilor un contract colectiv de munca pe 2 ani, nu pe 1 an cum era pana acum. Si cum angajatii, cei 4.200 de oameni care lucreaza la uzina Ford din Craiova, nu vor sa aiba salariile micsorate ca urmare a revolutiei fiscale, vor semna contractul colectiv pe 2 ani. Adica nu au alta solutie. Iar Ford va majora salariile cu 17-22%, astfel incat salariul net al angajatului sa ramana ca si pana acum.

Nu vrea sa se gandeasca nimeni la scenariul in care reprezentantii angajatilor si sindicatele nu vor fi de acord cu regulile impuse de Ford, moment in care salariile brute nu vor creste, iar netul oamenilor va scadea. Ar fi o situatie neplacuta, mai ales acum, de cand au inceput vanzarile pentru noul model EcoSport.

Distribuie pe Facebook
mai multe