Dacia merge din ce in ce mai bine. A inregistrat vanzari record in prima jumatate a anului

Dacia merge din ce in ce mai bine. A inregistrat vanzari record in prima jumatate a anului
  • Dacia a vandut aproximativ 300.000 de vehicule in prima jumatate a anului
  • Constructorul romanesc a reusit o crestere de 2.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut
  • Francezii de la Renault au comercializat 1.223.714 unitati
Distribuie pe Facebook

Potrivit ultimului raport furnizat de Grupul Renault, constructorul autohton de masini Dacia a inregistrat vanzari record in prima jumatate a anului.

Chiar daca nu au lansat inca variantele facelift pentru modelele Logan si Sandero, cei de la Dacia au reusit sa vanda in prima jumatate a anului peste 297.000 de unitati, un nou record pentru piata auto romaneasca.

In ceea ce priveste procentele, Dacia a reusit o crestere de 2.5% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si se apropie din ce in ce mai mult de depasirea recordului de 550.000 de unitati vandute pe tot parcursul anului 2015.

Dupa cum spuneam mai sus, cifrele sunt asteptate sa creasca odata cu lansarea facelift-ului celor doua modele, si datorita startului productiei modelului Sandero la uzina din Oran, Algeria.

Thierry Koskas, vice-presedinte executiv al departamentului de vanzari si marketing din cadrul Grupului Renault a declarat ca "Dacia a continuat sa creasca si sa stabileasca un nou record de vanzari in aceasta jumatate de an."

In urma cu ceva timp, Dacia anunta atingerea pragului de 4 milioane de unitati comercializate la nivel global in intreaga sa istorie.

Daca producatorul de la Mioveni a inregistrat cresteri, acelasi lucru l-au reusit si francezii de la Renault care au comercializat 1.223.714 unitati, cu 16% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Din acestea, 38% au fost vandute in Africa, Orientul Mijlocui si India, iar 14% in Europa.

Francezii stau bine si pe piata de masini electrice din Europa, unde au declarat ca detin 27%, dupa o crestere cu 40% a vanzarilor pentru modelul Zoe.

Distribuie pe Facebook
mai multe