Dacia opreste productia de masini in urma cererii scazute

Dacia opreste productia de masini in urma cererii scazute
Compania Automobile Dacia a decis sa opreasca productia de masini pana pe data de 2 aprilie 2012 inclusiv, in urma cererii extrem de scazute din ultima perioada. Comenzile continua sa scada dramatic inca de la sfarsitul anului 2011, ceea ce inseamna ca Dacia este nevoita sa adapteze programul de fabricatie in functie de clientii tot mai putini la numar.
Distribuie pe Facebook
O parte din sectoarele uzinei Dacia, mai exact cele din Uzina Mecanica si Sasiuri Dacia, au incetat sa functioneze inca din 28 martie 2012. Vineri, 30 martie si luni, 2 aprilie au ramas zile nelucratoare pentru angajatii constructorului auto, iar situatia ar putea sa continue in acelasi ritm daca cererea nu incepe sa creasca.
Salariatii care au ramas la domiciliu in mod fortat vor primi 85% din remuneratia cuvenita, insa nu li se vor retine tichetele de masa.

Vanzarile automobilelor Dacia au scazut in 2011 cu 15,9% fata de anul anterior, acumuland un numar de 30.867 de masini comercializate in Romania. La nivel mondial, s-au vandut 343.233 de automobile, rezultat similar cu cel din 2012.

Distribuie pe Facebook
mai multe