Dacia sarbatoreste cele 5 milioane de autoturisme fabricate

Dacia sarbatoreste cele 5 milioane de autoturisme fabricate
  • Dacia are 46 de ani de existenta
  • Primul milion de masini a fost sarbatorit cu Dacia 1310
  • Uzina a luat nastere in 1966 si prima masina s-a fabricat in 1968
Distribuie pe Facebook

Uzina Dacia de la Mioveni a realizat autoturismul cu numarul 5.000.000. Astfel, masina care poarta numarul acesta este un Duster pe benzina care se va vinde in Romania.

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni are motive de sarbatoare. Saptamana aceasta, pe 6 mai 2014, productia a atins numarul 5 000 000 de vehicule realizate de Dacia. Automobilul care a iesit de pe liniile de fabricatie este un model Duster 4x4, versiunea Laureate, echipat cu motorul 1.6 16V, 105 CP, de culoare bleu navy. Acesta va fi livrat unui client din Romania.

In prezent, productia modelului Duster la Uzina Dacia din Romania reprezinta peste 50% din productia totala zilnica realizata, restul masinilor fiind Sandero, Logan si Sandero Stepway.

La fabrica Dacia de langa Pitesti s-a facut prima sarbatoare a unui milion de vehicule realizate in 1985, cu o Dacia 1310, dupa care doua milioane in 2007 cu Dacia 1307 si in 2011 cu un Logan MCV ce avea numarul 3 milioane.

Vestea vine pe langa o alta stire buna pentru angajatii Dacia din Romania care se vor bucura incepand cu acest an de salarii mai mari cu 7 procente decat anul trecut. Asadar, doua vesti bune care ne confirma productia buna si succesul marcii Dacia, departe de speculatiile care spun ca marca autohtona vrea sa se retraga din Romania.

Uzina Dacia a luat nastere in anul 1966, la Colibasi, in judetul Arges, iar doi ani mai tarziu, in 1968, se lanseaza primul model, Dacia 1100 (licenta R8). A urmat Dacia 1300, in diverse variante de caroserie, inclusiv break, pick-up si coupe. Din anul 1999, Dacia devine o marca a Grupului Renault si incepe procesul de modernizare al intregului aparat industrial. Astazi, Uzina Dacia de la Mioveni utilizeaza Sistemul de Productie Renault (SPR), unul dintre cele mai moderne din istoria auto mondiala. Bazat pe standardizarea posturilor de lucru precum si a metodelor si operatiunilor, SPR a contribuit in mod esential la cresterea productivitatii uzinei Dacia si a calitatii produselor, la ameliorarea conditiilor de munca (in special a ergonomiei in posturile de lucru) si la imbunatatirea parametrilor de mediu. Capacitatea uzinei de la Mioveni este de 350.000 vehicule/an.

Anul trecut, 93% din productia uzinei a fost exportata.

Distribuie pe Facebook
mai multe