De ce masinile luxoase sunt ieftine?

De ce masinile luxoase sunt ieftine?
  • Masinile premium sh la pret de masini noi autohtone
  • Secretul pretului scazut la masinile luxoase vechi
  • Exemple din Bazar cu Dacia Logan vs masini premium la acelasi pret
Distribuie pe Facebook

Masinile rare si luxoase sunt preferate de multi oameni care achizitioneaza o masina la mana a doua. Confortul este unul peste medie, optionalele si senzorii sunt prezente, dar oare fiabilitatea si costul utilizarii sunt rentabile?

Ai personalitate si vrei ceva mai rar, mai exclusivist, cu forme futuriste sau, pur si simplu, nu mai suporti Golful 4, 5, E46-ele sau Renaultul Clio? Loganul e prea simplu pentru tine? Atunci apelezi la alte masini si iti iei un Hyunday Coupe, un Jaguar sau unul din brandurile japoneze ca Mitsubishi, Toyota sau Honda, masini care nu au intrat masiv la noi pe piata.

Atentie! faci asta pe banii tai, desi la prima vedere pare o afacere buna si pretul de achizitie e mult mai mic decat te-ai fi asteptat. Esti tentat sa alegi intre un Audi A4 2.0i de 150 de cai, cutie automata si plina de optiuni din anul 2002 sau un logan de 2008 slab dotat.

Daca ai un TDI sau un MPI de la Dacia, sansele sa gasesti un mecanic care sa stie ce are stricat si sa ti-l faca repede si bine la tine in cartier sunt mari. Daca ai o masina rara sansele sa gasesti un priceput tind spre 0, atunci vei fi nevoit sa apelezi la un service bine dotat, atat cu mecanici, cat si cu scule. Asta in cazul fericit, dar daca chiar ai o masina cu adevarat rara, o sa fi nevoit sa te duci cu ea in alt oras la o reprezentanta si acolo toti vor da din umeri, iti vor tine masina cu saptamanile si factura are toate sansele sa te faca sa faci un infarct cand o sa o derulezi si o sa iti ajunga pana la pantofi.

Iti place interiorul cu mahon, scaunele de piele electrice si volanul cu multe butoane insotit de navigatie mare? O astfel de masina nu costa mult la mana a doua, dar cu siguranta costa mult sa o repari si intretii.

Sa luam un exemplu de masina asa cum ziceam, luxoasa si rara, dar la un pret foarte bun care e trecuta de prima tinerete. Am putea sa luam ca exemplu un Jaguar, dar nu, o sa luam Lexus, parca se incadreaza mai bine in descriere.

masinile luxoase vs ieftinemasinile luxoase vs ieftine

Un Lexus suv, care are deja 7 ani, nu e foarte vechi, pielea si luxul din interior sunt inca prezente si in stare buna, la fel si motorul care e inca bun, dar dupa un an in Romania amortizoarele au cedat. Nu gasesti amortizoare decat pe original, iar pretul este de 300 de euro pentru un amortizor pe fata. Un amortizor pe spate care este pneumatic costa peste 700 de euro. Pentru un Opel Astra G, un amortizor pentru puntea fata este 180 de lei si pe spate 150 de lei. Cu 2000 de euro cat costa amortizoarele la un Lexus iti iei un Opel Astra G din 2001. Intr-adevar, e o masina veche, dar prefer o masina veche, dar intreaga, decat 4 amortizoare noi.

Toate aceste lucruri se intampla pentru ca masina este rara si cei care fac piese aftermarket nu o sa produca niciodata piese pentru masina ta, asta inseamna ca vei sta la cheremul reprezentantei si ea o sa iti ceara cat vrea pe o piesa, fara ca tu sa ai incotro sau sa ai cu ce sa o compari.
O masina care s-a vandut in foarte multe exemplare are avantajul ca diverse firme produc piese pentru ea, pentru ca exista cerere si exista piata.

Sa mai luam cateva exemple cum ar fi un un Aston Martin, care e o masina de alergat si la care schimbul unui ambreiaj este 9000 de euro. Nici sa nu te gandesti la Rolls Royce!


Acesta este adevaratul motiv pentru care masinile premium mai vechi au preturi la fel ca una autohtona. Cu aceeasi suma de bani cu care ai achizitiona o Dacia Logan din 2009 http://dacia.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-second/dacia-logan-1-4-12989484.html iti poti lua masini din clasa premium precum:

masinile luxoase vs ieftinemasinile luxoase vs ieftine


Mercedes S 400

masinile luxoase vs ieftine
http://mercedes.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-second/mercedes-s-400-diesel-12079071.html
http://mercedes.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-second/mercedes-s-400-diesel-12438791.html
Bmw 730

masinile luxoase vs ieftine
http://bmw.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-second/bmw-730-limuzina-13000607.html
http://bmw.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-tunate/bmw-730-3-0-12631069.html
Skoda Superb Edition 100

masinile luxoase vs ieftine

http://skoda.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-second/skoda-superb-edition-100-11490023.html
Audi A6 Allroad 2 7 Biturbo

masinile luxoase vs ieftine
http://audi.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-second/audi-a6-allroad-2-12983116.html
Audi A6

masinile luxoase vs ieftine
http://audi.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-second/audi-a6-2-5tdi-12118431.html
Vw Passat

masinile luxoase vs ieftine
http://volkswagen.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-second/volkswagen-passat-2000-diesel-12466791.html

Chrysler Pt Cruiser

masinile luxoase vs ieftine
http://chrysler.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-tunate/chrysler-pt-cruiser-2150-11820329.html

Tu ce ai alege? Luxul sau economia? Adevarul sau imaginea falsa? Practicabilitatea sau fitele?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze masinile luxoase vs ieftine
mai multe