Dieselgate: exista si motoare Volkswagen pe benzina care pot face obiectul unei rechemari

Dieselgate: exista si motoare Volkswagen pe benzina care pot face obiectul unei rechemari
  • Motorul 3.0 V6 TDI a fost si el bagat in randul celor cu soft mincinos
  • Comunicatul oficial Volkswagen spune ca fabrica a mintit cu privire la consum si emisii CO2
  • Momentan nu se stie ce motoare pe benzina pot face obiectul unei rechemari
Distribuie pe Facebook

Oficialii companiei Volkswagen au recunoscut intr-o declaratie ca exista si motoare pe benzina care pot fi afectate de scandalul noxelor mincinoase. Asta dupa ce plaja de motorizari TDI s-a extins si cu V6-le de pe Touareg si alte modele din grupul VAG, gasit si el "echipat" cu softul care pacaleste testele de emisii.

In cadrul unui comunicat de presa publicat de Volkswagen referitor la ultimele acuzatii despre noi minciuni legate de emisiile de CO2 la fel de mincinoase ca softul montat pe motorizarile TDI. Mai precis, Volkswagen a recunoscut ca exista circa 800.000 de automobile din grup care au cifrele oficiale declarate diferite fata de cele reale, in ceea ce priveste consumul si emisiile de CO2.

In declaratie facuta de grupul VAG se mentioneaza clar ca "am stabilit ca nivelul de CO2 si consumul declarat de noi pentru cateva modele au fost declarate sub cifrele reale in timpul obtinerii autorizatiei de mediu. Majoritatea vehiculelor cu cifre false sunt diesel". De unde si noile ipoteze conform carora, desi majoritatea masinilor care se bucura de cifre oficiale false, exista si masini pe benzina.

Mai precis, Volkswagen a recunoscut, pe langa faptul ca are peste 11.000.000 de automobile diesel dotate cu softuri mincinoase, capabile sa pacaleasca testele de emisii, a mai vandut si 800.000 de unitati care polueaza mai mult decat scrie in acte dar si care consuma mai mult decat scrie in cartea masinii. Dintre acestea exista si motorizari pe benzina.

Daca acest lucru va fi clarificat si se va dovedi ca exista si unele automobile pe benzina care nu sunt intocmai cu realitatea, sunt sanse mari ca uriasul recall al masinilor diesel sa se extinda si la masinile pe benzina. Adica vor putea fi "reparate" odata cu intoarcerea la service, pe cheltuiala companiei din Wolsburg, si motoarele pe benzina, cel mai probabil TSI, turbo.

Momentan nu este clar ce motorizari sufera de aceste valori false, nici un numar precis si nici tarile in care aceste modele au fost comercializate. Dar pe langa motoarele de 1.2, 1.6 si 2.0 TDI despre care se stia ca sunt "manarite" ca sa pacaleasca testele de emisii, saptamana asta s-a mai adaugat propulsorul 3.0 TDI. In plus, ne asteptam ca fata de cele cu soft mincinos sa mai exista un Dieselgate 2, cu masini care consuma mai mult decat fabrica Volkswagen a declarat oficial. Plus benzinare. De unde si numele Dieselgate... deja este prea mic si nu acopera minciuna si gainariile companiei germane care acum au ajuns la un alt nivel.

Sursa: www.carthrottle.com

Distribuie pe Facebook
mai multe