Ford B-MAX se vinde cel mai bine in Europa in segmentul sau

Ford B-MAX se vinde cel mai bine in Europa in segmentul sau
  • 38.000 de modele B-MAX au fost vandute in 2013
  • B-MAX este primul Ford care se fabrica in Romania, la Craiova
  • Majoritatea masinilor vandute sunt echipate cu motorul de 1 litru EcoBoost
Distribuie pe Facebook

Noul Ford B-MAX fabricat in Romania este cel mai bine vandut monovolum compact de pe piata europeana in primul semestru al anului 2013, avand o cota de piata de 15,8% in segmentul sau.

Campion la vanzari in primele 6 luni din 2013, Ford se vinde in 19 tari din Europa. Conform datelor oficiale bazate pe inmatriculari, B-MAX a depasit concurenta. Astfel, monovolumul asamblat in Romania a depasit Citroen C3 Picasso, Fiat 500L, Honda Jazz si Opel Meriva in primul semestru. Asa ca nu e de mirare ca in Germania si Marea Britanie, Ford ocupa prima pozitie in clasa de caroserie respectiva.

Tehnologiile avansate reprezinta un factor cheie pentru succesul B-MAX, 80% dintre clientii europeni comandand sistemul de conectivitate Ford SYNC, care include functia Emergency Assistance, castigatoare a unui premiu Euro NCAP, care poate alerta operatorii locali de servicii de urgenta cu privire la un accident. Acesta este disponibil in 26 de limbi, vorbite in 40 de regiuni europene.

Motorul pe benzina Ford EcoBoost de 1 litru – Motorul International al Anului în 2012 si 2013 – a fost ales de 43% dintre cumparatorii de modele B-MAX; 22% dintre clientii B-MAX au optat pentru functia Active City Stop, premiata si ea de catre Euro NCAP. Aceasta monitorizeaza traficul din fata automobilului si activeaza automat franele daca detectează iminenta unei coliziuni cu vehiculul din fata; 12% dintre clienti au ales optiunea Rear View Camera.

Noul B-MAX a castigat anul trecut premiul international „AUTOBEST 2013” si premiul Autonis pentru „Cel mai frumos monovolum al anului 2012” acordat de cititorii revistei germane Auto Motor und Sport.

Distribuie pe Facebook
mai multe