Ford doreste triplarea productiei de masini echipate cu motoare EcoBoost

Ford Europa intentioneaza sa tripleze productia de autovehicule echipate cu motoare EcoBoost pe benzina, puternice si eficiente din punct de vedere al consumului de combustibiil, de la 141.000 anul trecut la aproximativ 480.000 in 2015. Peste 300.000 de unitati din productia anuala proiectata vor fi autovehicule echipate cu noul motor EcoBoost de 1.0 litri.
Distribuie pe Facebook

Anuntul vine odata cu demararea productiei motorului EcoBoost de 1.0 litri in noua fabrica Ford de la Craiova, Romania. Intre 2012 - 2015, Ford intentioneaza sa produca pentru continentul european 800.000 de motoare avansate EcoBoost de 1.0 litri in Romania si la Koln, Germania. In acest interval, vor fi fabricate 1.3 milioane de motoare EcoBoost de toate capacitatile cilindrice pentru masinile din Europa.

Extinderea productiei este insotita de o crestere a disponibilitatii motoarelor EcoBoost in linia de modele din gama europeana Ford. Numarul modelelor Ford disponibile cu motoarele EcoBoost se va dubla de la 5 la 10 pana in 2015 cand motoarele EcoBoost vor propulsa peste jumatate din totalul masinilor cu motor pe benzina produse de Ford in Europa.

Ford doreste triplarea productiei de masini echipate cu motoare EcoBoost

"Planurile noastre pentru EcoBoost sunt agresive, dar credem ca odata ce oamenii experimenteaza aceasta familie de motoare, vor intelege de ce", a afirmat Sherif Marakby, director Divizia Grupuri Motopropulsoare, Ford Europa, faptul ca "suntem in linia intai a inovarii, iar motorul de 1.0 litri nu poate fi egalat in ceea ce priveste echilibrul intre eficienta, putere si rafinament."

Familia globala high-tech de motoare EcoBoost de la Ford profita de avantajele turbocompresorului, ale injectiei directe de combustibil si ale supapei cu distributie variabila atat la admisie, cat si la evacuare pentru a oferi puterea unui motor mare cu eficienta consumului de combustibil specifice unei unitati mai mici.

Ford doreste triplarea productiei de masini echipate cu motoare EcoBoost

EcoBoost a fost introdus in Europa la sfarsitul anului 2010 cu o capacitate cilindrica de 1.6 litri pentru C-Max, precum si capacitati cilindrice de 1.6 litri si 2 litri pentru S-Max, Galaxy si Mondeo. In 2011, gama europeana a fost extinsa pentru a include modelul Focus cu motor EcoBoost.

In acest an, noul motor EcoBoost de 1.0 litri, in trei cilindri, a fost introdus pe modelul Focus, fiind foarte apreciat de mass-media ca cel mai bun in clasa sa pentru eficienta consumului de combustibil, alaturi de performanta si rafinamentul surprinzatoare. In cursul acestui an, noul motor va fi disponibil pentru C-Max si noul B-Max, urmand ca, in viitor sa echipeze mai multe modele Ford.

Ford doreste triplarea productiei de masini echipate cu motoare EcoBoost

Se preconizeaza ca popularitatea si extinderea gamei EcoBoost vor duce la o crestere a productiei acestor motoare la 330.000 anul viitor, reprezentand 44% din totalul motoarelor pe benzina produse de Ford Europa, crescand la 57% in 2015.

De asemenea, Ford Europa planuieste sa produca alte 800.000 de motoare EcoBoost pentru pietele din afara Europei in cursul anului 2015, in urcare de la 90.000 in 2011. In prezent, doar pe soselele din America de Nord sunt peste 180.000 de autovehicule cu motoare EcoBoost.

Ford doreste triplarea productiei de masini echipate cu motoare EcoBoost

"Fie ca este vorba de varianta de 1.0 litri cu 125 CP de la Focus sau de varianta de inalta performanta de 2.0 litri cu 250 CP de la viitorul Focus ST, EcoBoost ofera o combinatie intre eficienta consumului de combustibil si performanta care ar fi parut imposibila la un motor pe benzina acum cativa ani", a declarat Barb Samardzich, vicepresedinte Dezvoltare Produse, Ford Europa. "Ofera intreaga performanta, rafinamentul si cuplul pe care clientii le doresc impreuna cu consumul de combustibil al motoarelor mici."

Pe langa dublarea potentialului capacitatii totale de productie a motorului de 1.0 litri pentru Europa, unitatea de productie Ford de la Craiova va produce in curand si noul B-Max, ce va fi pus in vanzare in cursul acestui an.

Ford doreste triplarea productiei de masini echipate cu motoare EcoBoost

"Prezentul aduce un nivel al productiei de tehnologie inalta care nu a mai fost vazut pana acum in aceasta parte a Europei", a afirmat Dirk Heller, director Productie si Operatiuni Grupuri Motopropulsoare, Ford Europa. "Cu produse esentiale precum motorul EcoBoost de 1.0 litri si noul B-Max produse aici, Craiova este foarte importanta pentru succesul viitor al companiei Ford in Europa."

Productia motoarelor EcoBoost de 1.0 litri a inceput la fabrica de motoare Ford de la Koln in noiembrie 2011. Varianta de 1.6 litri este produsa la Bridgend, in Tara Galilor, in timp ce motoarele EcoBoost de 2.0 litri sunt fabricate in Valencia, Spania.

Ford doreste triplarea productiei de masini echipate cu motoare EcoBoost

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Ford doreste triplarea productiei de masini echipate cu motoare EcoBoost
mai multe