Germanii de la Volkswagen, interesati de achizitionarea Lotus

Germanii de la Volkswagen, interesati de achizitionarea Lotus
Desi gazduieste deja in portofoliul sau marci de renume precum Lamborghini, Porsche sau Bugatti, Grupul Volkswagen pregateste achizitionarea unui nou constructor de automobile sport.
Distribuie pe Facebook

Desi nu este nimic oficial la acest moment, publicatia germana Reuters citeaza doua surse anonime care afirma ca Grupul Volkswagen pregateste o noua mutare soc. Mai exact, compania germana planuieste achizitionarea unui pachet de actiuni minoritar in cadrul companiei Proton, care detine actualmente constructorul de automobile sport Lotus. Mai mult de-atat, exista unele zvonuri care afirma ca Grupul Volkswagen ar putea opta chiar pentru achizitionarea unui pachet majoritar de actiuni, pentru a prelua in totalitate controlul companiei Proton.

Intr-o alta ordine de idei, britanicii de la Lotus au anuntat recent ca nu vor participa la editia de anul acesta a Salonului Auto de la Paris, eveniment ce se desfasoara in perioada 29 septembrie - 14 octombrie 2012. De asemenea, exista si unele informatii care anunta ca planul de productie al celor cinci concept-car-uri lansate cu ocazia Salonului Auto de la Paris a fost anulat. Lucrurile s-ar putea schimba insa o data cu preluarea Proton de catre germanii de la Volkswagen Group.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 26 Iulie 2012