Grupul Renault a investit peste 35 de milioane de euro in formarea angajatilor

Grupul Renault a investit peste 35 de milioane de euro in formarea angajatilor
Succesul se construieste si se mentine cu oameni bine pregatiti si motivati. De aceea, Grupul Renault investeste in formarea profesionala a tuturor salariatilor sai, indiferent de meserie, de locatie sau de nivelul ierarhic.
Distribuie pe Facebook
Formarile se realizeaza atat pentru noii angajati, cat si pentru cei cu experienta in companie. Primii beneficiaza de un parcurs de integrare profesionala in companie, iar mai apoi de specializari in relatie directa cu meseria lor. Cei care au petrecut o perioada importanta in cadrul Grupului sunt formati periodic pentru a pastra actualitatea in raport cu meseriile lor sau pentru a tine pasul cu expansiunea Grupului la nivel international.
"Scoala auto" din cadrul Grupului Renault
Inca din anul 2000, Grupul Renault a acordat o atentie deosebita formarii angajatilor sai. Astfel, Grupul a creat un dispozitiv de formare complex: doua centre de formare (unul la Mioveni si altul la Bucuresti), 520 de formatori interni cu experienta dobandita de-a lungul timpului in companie si parteneriate cu furnizori de formare profesionala din tara. In unsprezece ani, angajatii Grupului au beneficiat de 5,5 milioane de ore de formare in domeniile fabricatie, calitate, inginerie, logistica, management si functii suport, pornind de la 900 de teme de specialitate.
In plus, in cadrul Uzinelor Dacia de la Mioveni functioneaza treisprezece scoli de dexteritate si unsprezece "spatii DOJO" pentru operatorii din departamentele de fabricatie. Scolile de dexteritate sunt zone special amenajate in afara liniilor de fabricatie, unde noii angajati invata gesturile de baza ale meseriilor, inainte de a prelua postul. "Spatiile DOJO" (cuvantul Dojo vine din limba japoneza) sunt locuri unde salariatii din domeniul fabricatiei se "antreneaza": invata regulile de securitate din uzina, regulile de protectie a mediului, dar si componentele obligatorii ale echipamentelor de protectie, specifice fiecarui departament.
Investitia asociata acestui amplu proces de pregatire profesionala se ridica la peste 35 de milioane de euro in unsprezece ani.
Numai in anul 2011 au fost realizate 520.000 de ore de formare pentru 15.200 de angajati, care echivaleaza cu orele de curs pe care le fac 490 de elevi intr-un an scolar. 69% dintre aceste formari au fost realizate cu formatori din cadrul companiei, specialisti din diverse meserii. De asemenea,au fost incheiate parteneriate cu 36 de furnizori de formare profesionala din tara.
Un rol important il au cursurile de limbi straine organizate pentru angajati. Anul trecut, au fost realizate 80.000 de ore de formare in limbile franceza si engleza pentru 2.098 salariati.
Tot anul trecut, aproximativ 300 de salariati au urmat cursuri de calificare acreditate la nivel national pentru urmatoarele meserii: presator metale la rece, sudor electric, vopsitor industrial sau ajutor montator mecanic. In urma acestor cursuri, salariatii sustin un examen, iar cei admisi primesc o diploma in meseria respectiva, recunoscuta la nivel national.
Grupul Renault in Romania
Principalele entitati ale Grupului Renault in Romania sunt Uzinele Dacia (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica si Sasiuri, Directia Logistica, inclusiv centrul RIR-ILN), centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie, directia comerciala Renault Commercial Roumanie si Matrite Dacia.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 23 Aprilie 2012