Guvernul majoreaza din nou accizele la motorina

Guvernul majoreaza din nou accizele la motorina
Incepand cu 2013, Guvernul va aplica noi cresteri la acciza pentru motorina, iar acest lucru va duce la o majorare de preturi, potrivit unui document guvernamental.
Distribuie pe Facebook
Executivul urmeaza sa creasca nivelul accizelor pentru motorina de la 1 ianuarie 2013. Noua valoare va fi de 391 euro/tona, cu 17 euro mai mult decat in prezent.
La sfarsitul anului trecut, Gheorghe Ialomitianu, fostul ministru al Finantelor, a anuntat ca in 2013 Romania trebuie sa ajunga la nivelul minim din UE in ceea ce priveste accizele la motorina.
Pe de alta parte, Constantin Tampiza, fost director general al Lukoil Romania, declara recent ca, pentru ca pretul sa fie corect, combustibilii comercializati in Romania ar trebui sa fie mai scumpi cu 25 de bani/litru.

"Asteptam, suntem rabdatori, dar, daca vorbim la sincer, astazi, la preturile actuale care sunt, noi trebuie sa avem o marja mai sus cel putin cu 80-90 de dolari la tona. Ce inseamna 80-90 de dolari la tona? Inseamna undeva la 24-26 de banuti la litru", a declarat Tampiza pentru Gandul.

Distribuie pe Facebook
mai multe