I-a depasit pana si pe Audi. Compania care a vandut cele mai multe automobile cu tractiune integrala

I-a depasit pana si pe Audi. Compania care a vandut cele mai multe automobile cu tractiune integrala
  • Subaru a vandut in 2016 aproape un milion de automobile 4x4
  • Pe locul doi, la mare distanta, au venit nemtii de la Audi
  • Reusita niponulor are legatura cu lipsa unor modele FWD sau RWD
Distribuie pe Facebook

Subaru a reusit sa comercializeze in anul 2016 aproximativ un milion de automobile cu tractiune integrala, ceea ce reprezinta un plus de peste 20 de procente fata de ocupanta locului doi, compania Audi.

Pentru compania Subaru, vestile bune nu mai contenesc sa vina. Producatorul japonez de automobile a inregistrat in 2016 al optulea an consecutiv de vanzari record pe piata din Statele Unite.

2016 este, totodata, primul an in care compania Subaru a reusit sa comercializeze peste 600.000 de exemplare pe taram american. 2016 mai este, de asemenea, si anul in care producatorul japonez de automobile a bifat o performanta exceptionala la nivel global.

Mai exact, compania Subaru a livrat in anul 2016 - repetam, la nivel global, nu mai putin de 965.892 de unitati cu tractiune integrala. Producatorul japonez de automobile a depasit astfel Audi.

Ca o scurta paranteza, constructorul german de masini a inregistrat in acelasi an 2016 undeva in jurul a 720.510 de cereri pentru modelele echipate cu quattro. Un calcul din avion ne arata ca nemtii sunt in spatele niponilor cu aproape 250.000 autoturisme din acest punct de vedere.

Tot piata din Statele Unite este principalul motiv pentru care compania Subaru a reusit sa comercializeze la nivel global 965.892 de exemplare 4x4. 60% dintre acestea au fost vandute pe taram american.

Un alt factor cu ajutorul caruia producatorul japonez de automobile a depasit Audi in anul 2016 are legatura cu faptul ca aproape fiecare model din gama niponilor dispune in standard de tractiune integrala. Una dintre putinele exceptii este coupe-ul BRZ, care vine cu tractiune spate.

In Romania, cel mai ieftin Subaru porneste de la 24.514 euro. Vorbim despre crossoverul XV, care ofera in versiunea standard o motorizare aspirata de doi litri si 150 CP, cu transmisie manuala si 4x4.

Distribuie pe Facebook
mai multe