Inca o palma data haterilor. O Tesla a batut tot si e cea mai vanduta masina din Europa

Inca o palma data haterilor. O Tesla a batut tot si e cea mai vanduta masina din Europa
  • Inca o palma data haterilor
  • O Tesla a batut tot si e cea mai vanduta masina din Europa
Distribuie pe Facebook

A doua treapta a clasamentului a fost ocupata de un Peugeot, modelelor cu pricina alaturandu-li-se un Renault. Potrivit analizei publicate, recent, de specialistii JATO Dynamics.

Tesla Model Y a fost, in septembrie 2023, cea mai vanduta masina din Europa, dupa ce a reusit sa depaseasca Peugeot 208 si Renault Clio - indica o analiza publicata, de curand, de specialistii JATO Dynamics. Acestea au fost despartite de o diferenta de circa 7.121, respectiv 9.221 de unitati, celebra electrica anuntand 29.309 exemplare livrate in perioada anterior mentionata - fata de 22.188, respectiv 20.088.

Lista continua cu modelele Volkswagen Golf si Dacia Sandero - despartite de numai 176 de unitati. De o diferenta minora - de numai 208 exemplare, au fost separate si Fiat/Abarth 500 si Ford Puma.

Urmatoarea trepta a clasamentului, a opta la numar, i-a revenit lui Opel/Vauxhall Corsa - cu 16.977 de masini vandute in septembrie 2023. Volkswagen T-Roc a venit - in schimb, in spatele acestuia, cu 16.935 de exemplare livrate in perioada anterior mentionata. Modelelor cu pricina li se alatura SUVul Nissan Qashqai, cu circa 16.404 unitati - conform analizei publicate de specialistii JATO Dynamics.

Cele mai vandute masini din septembrie 2023

Cat costa o Tesla Model Y in Romania?

Dezvaluita lumii intregi acum mai bine de patru ani, cea dintai generatie a electricei Tesla Model Y se vinde - in Romania, la preturi incepand de la aproximativ 47.240 de euro. Versiunea de baza ofera doar un singur motor si poate sprinta de la 0 la 100 de kilometri pe ora, cu acceleratia la podea, in doar 6.9 secunde, pe cand viteza de top se invarte in jurul unei valori de 217 kilometri pe ora.

Aceeasi versiune de baza mai are de anuntat si o autonomie de 455 de kilometri - conform configuratorului local. Urmatoarea pe lista este Tesla Model Y Long Range - potrivit configuratorului local.

Oferita la preturi incepand de la aproximativ 54.240 de euro, aceasta vine cu doua motoare si tractiune integrala - astfel ca poate sprinta de la 0 la 100 de kilometri pe ora, cu acceleratia la podea, in cinci secunde. Viteza de top se invarte - din nou, in jurul unei valori de 217 kilometri pe ora, pe cand autonomia este mai mare, de 533 de kilometri, indica fisa cu specificatii de ordin tehnic.

Lista cu optiuni se incheie, intr-un final, cu Tesla Model Y Performance - de 59.990 de euro. Cu - din nou, doua motoare si tractiune integrala, astfel ca sprinteaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora, cu acceleratia la podea, in 3.7 secunde.

Aceeasi Tesla Model Y Performance atinge o viteza de top de 250 de kilometri pe ora, pe cand autonomia este de 514 kilometri - indica fisa cu specificatii de ordin tehnic publicata pe site-ul diviziei locale.

Cele mai vandute masini din septembrie 2023

Distribuie pe Facebook
mai multe