Inca un brand auto din Statele Unite dispare din peisaj: adio, Scion!

Inca un brand auto din Statele Unite dispare din peisaj: adio, Scion!
  • Masinile vor reprimi sigla Toyota
  • Scion exista din 2002
  • Marca era speciala pentru tinerii clienti
Distribuie pe Facebook

Compania Scion este un nume relativ tanar in domeniul auto, nascut acum 13 ani. Dar chiar si asa, se pare ca este printre cele care vor disparea la fel de repede, dupa ce Toyota s-a hotarat sa renunte la acest nume definitiv.

Scion a luat nastere in 2002, atunci cand Toyota s-a gandit sa diferentieze masinile speciale pentru tineri pe piata din Statele Unite. Adica a luat automobile Toyota si le-a branduit cu numele de Scion, facandu-le mai atragatoare si mai tehnologizate. Cum este si cazul noului Scion iA, care era de fapt o Mazda 2 la baza sau a lui Scion iM, care era un simplu Auris rebranduit. Aceste modele insa nu vor disparea, ci vor reveni la siglele originale...

De-a lungul vremii, Scion a vandut cateva modele interesante. Cum este cazul monovolumului xB, a lui Scion iQ sau a lui Scion FR-S, nimic altceva decat o Toyota GT-86. Insa se pare ca in ultimii ani vanzarile acestui brand targetat au scazut drastic, motiv pentru care oficialii Toyota s-au gandit sa renunte la el. Si se pare ca incepand cu acest an, nu o sa mai gaseasca nimeni niciun model Scion in reprezentante, cu exceptia celor care sunt deja pe stoc.

Chiar daca Scion este un brand nou, fara prea mare istorie, despre care unii ar putea spune ca nu e nimic altceva decat o Toyota cu alta sigla, nu inseamna ca disparitia sa de pe piata nu o sa ramana fara efecte. De fapt, orice disparitie a unui brand auto, cum a fost cazul si celor de la Pontiac, Plymouth, Saturn si multe altele, inseamna ca managementul lasa de dorit sau ca ceva nu merge. Si in ciuda unor cresteri serioase ale vanzarilor din ultima vreme, se pare ca sunt inca probleme in unele cazuri. Sau toti au declarat in ultimul timp cifre false, cum a facut grupul Chrysler-Fiat???

Sursa: www.motortrend.com

Distribuie pe Facebook
mai multe