Inmatricularile Renault si Dacia scad incet si sigur in Germania

Inmatricularile Renault si Dacia scad incet si sigur in Germania
Cumparatorii de masini din Germania incep sa fie tot mai dezinteresati de Renault si Dacia. Oficiul de Inmatriculari Auto German KBA a anuntat ca inmatricularile de automobile cu cele doua marci au scazut cu 4.4% in primele sase luni ale anului in curs, la 77.517 unitati. Renault si Dacia au acum o cota de piata de 4,7%, in conditiile in care vanzarile de masini au crescut in aceasta perioada cu 0,7%.
Distribuie pe Facebook
Singurul rezultat pozitiv inregistrat de Dacia si Renault de la inceputul anului 2012 privind numarul de inmatriculari s-a sesizat in luna iunie, cand nemtii au cumparat cu 1% mai multe autovehicule ale celor doua marci, in comparatie cu restul lunilor.
Per total, inmatricularile de pe piata germana au crescut tot iunie cu 2,9%. Producatorii germani au acoperit in primul trimestru 64% din piata, dintre care Volkswagen a uimit cu o crestere de 21,9%.
Porsche s-a remarcat in calitate de campion absolut in Germania cu un avans de 23,2% la inmatriculari, insa nici Mercedes si Audi nu s-au lasat mai prejos: au obtinut cresteri puternice in vanzari, cu 5,7%, respectiv 8,1%.
Renault a lansat in urma cu doua zile modelul Duster pe piata din India, intrand in competitie cu Tata Motors, Force Moros, Mahindra & Mahindra, General Motors si Toyota Motor.
Distribuie pe Facebook
mai multe