Loganul, pe ultimul loc la numarul de masini produse de Uzina Dacia in 2017

Loganul, pe ultimul loc la numarul de masini produse de Uzina Dacia in 2017
  • 13.340 de Logane fabricate
  • Duster, pe locul 1 la nivel european
Distribuie pe Facebook

Candva, Dacia Logan a fost cea mai produsa masina a uzinei din Mioveni, depasind cu mult cifrele inregistrate de vechiile modele 1300-1310. Insa de cativa ani, se pare ca Loganul a iesit din preferintele clientilor, fiind depasit chiar si de modelul hatchback Sandero.

Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania, ACAROM, a dat publicitatii niste cifre oferite de Uzina Dacia. Nu este clar de ce avem nevoie de o asociatie pentru constructorii de automobile din tara noastra, deoarece sunt doar doi, nu sunt 50, insa trecem peste si ne uitam la cifrele obtinute de la Dacia. Se pare ca cei de la Ford, al doilea producator de masini din Romania, nu a dorit publicarea cifrelor de productie...

Din ianuarie si pana in luna mai, adica in primele 5 luni din 2017, Dacia a produs 142.835 de automobile. De departe, cel mai bun produs realizat la Mioveni este modelul Duster, care a fost construit in 88.728 de unitati. Duster este cel mai bine vandut automobil romanesc, fiind preferat in tari precum Franta, Belgia, Spania, Italia si Austria.

Urmeaza Dacia Logan MCV, produsa in 20.454 de unitati, dupa care Sandero cu 20.313 masini realizate (impreuna cu Sandero Stepway), iar pe ultima pozitie se afla Loganul, cu numai 13.340 de masini fabricate.

Chiar daca in Romania Loganul ramane in preferintele clientilor, din cauza pretului mai ridicat, Duster se afla intr-o crestere continua a vanzarilor, dar nu reuseste sa atinga vanzarile facute de Logan. Cel putin, pe taram romanesc. In strainatate, lucrurile stau altfel: pentru fiecare 20 de Dustere vandute se vinde un Logan. Si, spre deosebire de piata romaneasca, strainii prefera Dusterul cu tractiune fata.

Acum, de cand Dacia a lansat pe piata modelul Duster cu transmisie automata EDC, vanzarile sunt asteptate sa creasca si mai mult. Ceea ce nu poate decat sa ne bucure, deoarece Dacia merita toata atentia strainilor, daca la ea acasa nu se bucura de atentia necesara. In loc sa cumparam automobile noi Dacia, romanii cumpara masini second-hand de afara...

Distribuie pe Facebook
mai multe