Lumea nu se mai satura de Duster. Este cel mai vandut SUV de clasa B din Europa

Lumea nu se mai satura de Duster. Este cel mai vandut SUV de clasa B din Europa
  • Dacia Duster este cel mai vandut SUV de clasa B din Europa
  • Le-a luat fata rivalilor, precum Renault Captur sau Peugeot 2008
  • In primele doua luni, uzina de la Mioveni a produs mai mult de 30.000 de exemplare
Distribuie pe Facebook

Cele mai recente date publicate de Jato Dynamics arata ca Dacia Duster este cel mai vandut SUV de clasa B din Europa. Pe locul secund se claseaza Peugeot 2008, iar podiumul este completat de Renault Captur.

Constructorul roman de automobile, detinut de gigantul francez Renault, a lansat noua generatie Duster in 2017 cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt. Primele exemplare au ajuns pe piatele europene spre finalul anului, iar de atunci lumea pur si simplu nu se mai satura sa-l cumpere.

Dacia Duster

Uzina de la Mioveni face cu greu fata comenzilor venite din toate partile, iar in primele doua luni ale lui 2018 nu mai putin de 35.246 de exemplare au parasit linia de asamblare a fabricii romanesti.

Dacia Duster

Ce inseamna asta mai exact? Ei bine, potrivit Jato Dynamics, Dacia Duster le-a luat fata rivalilor si a devenit cel mai vandut SUV de clasa B din Europa. Expertii britanici au analizat aceleasi luni ianuarie si februarie, in care Peugeot 2008 (29.620 de vehicule), Renault Captur si Opel Mokka nici nu s-au apropiat de cifrele realizate de Duster.

Dacia Duster

Lasand la o parte carcotelile pur romanesti, motivele acestui succes european sunt mai mult decat evidente. Ai o masina accesibila, cu un aspect exterior imbunatatit, tehnologii noi si calitate net superioara iteratiei precedente. Sa nu mai pomenim de abilitatile bune pe teren accidentat.

Dacia Duster

Cea mai noua aventura in care a fost implicat noul Duster s-a desfasurat pe o partie de schi din Elvetia, acolo unde un exemplar cu motor de 1.6 litri si 115 cai putere si-a demolat adversarii pe o pista de slalom in urcare. Printre cei invinsi regasim Renault Koleos, Nissan Qashqai, Jeep Compass, Opel Mokka X, Mazda CX-5, sau un utilaj special pentru transport pe zapada cu 455 de cai putere sub capota.

Dacia Duster

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Dacia Duster
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 28 Martie 2018