Masinile care au avut cel mai mare succes pe piata

Masinile care au avut cel mai mare succes pe piata
  • Toyota Corolla este cea mai comercializata masina din lume
  • Si Ford F-150, respectiv VW Golf se pot lauda cu vanzari record
  • Clasamentul continua cu modele Honda, VW, Ford si chiar Chevrolet
Distribuie pe Facebook

Probabil ca ati observat ca ma tin de sotii in ultimul timp si tot fac topuri cu cele mai roz, cele mai stralucitoare, cele mai usor de asortat autoturisme cu pantofii stiletto s.a.m.d. Adevarul este ca toata viata am clasificat lucrurile in functie de tot felul de criterii care mi s-au parut mie relevante. Iar la masini e cat se poate de relevant succesul pe care l-au avut pe piata.

Iata, asadar, topul celor mai bine vandute automobile ale tuturor timpurilor. Speram ca noile modele sa atinga macar pe jumatate succesul acestor piese clasice - daca ne raportam, bineinteles, la amploarea pe care a luat-o intre timp fenomenul auto, la varietatea disponibila si la faptul ca masinile deja nu mai sunt neaparat produse de lux pe care si le permit doar cei din varful ierarhiei sociale.

Chevrolet Impala

Lansat in 1958, Chevrolet-ul Impala s-a vandut in peste 14 milioane de exemplare in toata lumea - mai mult decat au reusit sa comercializeze anumite branduri in total, as zice eu. In orice caz, firma americana s-a straduit din plin sa mentina modelul pe linia de plutire, iar cu redesignul de anul trecut chiar au dat lovitura:

Administratia de Siguranta in Trafic a Autostrazilor Nationale din Statele Unite a acordat 5 stele din 5 noului Chevrolet Impala, care pare sa fie la fel de sigur precum Model-ul S de la Tesla. Pretul sau variaza intre 25 si 35 de mii de dolari, in functie de dotarile suplimentare.

Volkswagen Passat

De la debutul sau din 1973, Passat-ul a trecut deja prin 7 generatii distincte, cu o cifra de vanzari de peste 15,5 milioane de automobile. In prezent, se pare ca Volkswagen intampina ceva dificultati in a-l mentine in top, tocmai pentru ca exista o competitie tot mai acerba in zona sedanurilor. Pretul unui model nou variaza intre 20 si 34 de mii de dolari.

Ford T

Desi a fost lansat in 1908, cand nu toata lumea isi permitea sa isi cumpere o masina personala si in ciuda faptului ca nu se mai fabrica deja de 86 de ani, Ford T continua sa fie una dintre cele mai iubite masini din lume.

Linia de productie a scos pe piata 16,5 milioane de exemplare care s-au vandut ca painea calda, ca de n-ar fi, nu s-ar povesti. Acum mai este cumparat doar de catre colectionari, care scot din buzunar sume incepand de la 6.000 de dolari pentru masinile neintretinute, respectiv sute de mii pentru versiunile rare, care arata impecabil.

Pe site-ul oficial Hemmings, cel mai scump Ford T costa aproape 130.000 de dolari.

Honda Accord

Din 1976, adica de cand a fost lansat, modelul Honda Accord s-a vandut in peste 17,5 milioane de exemplare in toata lumea. Este o masina de familie pe care te poti baza, de care americanii s-au indragostit iremediabil, daca iei in calcul faptul ca ocupa un loc fruntas in topul celor mai bine cautate modele din SUA, din 1989 incoace.

Pretul unei exemplar variaza intre 20 si 34 de mii de dolari.

Honda Civic

Lansata in 1972, Civic a fost prima masina de succes a brandului japonez. Aceasta s-a vandut in peste 18,5 milioane de exemplare si a reusit sa mentina Honda in topul celor mai de succes marci auto ale tuturor timpurilor.

Preturile ultimei generatii variaza intre 16.700 si 26.500 de dolari.

Volkswagen Golf

Desi Passat-ul si Beetle-ul se pot lauda cu vanzari impresionante de 15, respectiv 23 de milioane de unitati, se pare ca Golf-ul este modelul Volkswagen care troneaza detasat in piata de vanzari, cu peste 27.5 de milioane de exemplare comercializate.

Pretul acestueia variaza intre 19 si 24 de mii de dolari pentru ultima generatie.

Ford Seria F

Primul Ford F-150 a aparut pe piata in 1948. De atunci si pana in prezent, seria a vandut peste 35 de milioane de masini, transformand acest model in cel mai ravnit pickup al tuturor timpurilor. Nici nu e de mirare, de vreme ce ofera un pachet complet pentru preturi cuprinse intre 22.500 si 53.500 de dolari.

Toyota Corolla

In anul 1966 a fost lansata prima generatie Toyota Corolla din lume. Pana in 1974, aceasta pusese deja monopol pe piata automobilelor. In prezent, modelul japonez are la activ peste 40 de milioane de unitati vandute in intreaga lume.

Succesul si fiabilitatea masinii au facut ca Toyota Corolla sa ajunga la cea de-a unsprezecea generatie, care costa intre 16 si 22 de mii de dolari.

Sinziana Patru

Distribuie pe Facebook
mai multe