Mercedes vinde pe banda rulanta. Nemtii din nou in fata conationalilor de la BMW si Audi

Mercedes vinde pe banda rulanta. Nemtii din nou in fata conationalilor de la BMW si Audi
  • Mercedes a vandut mai multe vehicule decat BMW si Audi in luna septembrie
  • Nemtii din Stuttgart si-au extins astfel avansul in fata rivalilor
  • Principala piata de desfacere ramane China, urmata de Europa
Distribuie pe Facebook

Potrivit ultimelor date, constructorul german Mercedes a vandut in premiera peste 200.000 de unitati intr-o luna, extinzandu-si astfel avansul in fata rivalilor de la BMW si Audi.

Mercedes traverseaza de ceva vreme o perioada foarte buna, iar cu o precizie germana, constructorul premium din Stuttgart se indreapta spre cele mai bune vanzari ale anului curent.

In luna septembrie, nemtii au raportat pentru prima oara in istorie peste 200.000 de vehicule vandute la nivel mondial. Principala piata de desfacere ramane China, urmata de Europa cu 15%, si de piata locala din Germania, acolo unde s-au dus 17.1% dintre exemplarele Mercedes.

Din cele 211.286 de unitati vandute luna trecuta, 28.000 au fost reprezentate de noua Clasa E, si un sfert au fost obtinute prin intermediul SUV-urilor. Astfel, Mercedes a comercializat in primele noua luni ale anului peste 1.5 milioane de unitati la nivel mondial.

Pe locul doi vin foarte aproape marii rivali de la BMW, care s-au oprit la putin peste 197.000 de exemplare vandute in cea de-a noua luna a anului. Gama de SUV-uri X s-a bucurat de cea mai mare popularitate, in timp ce noua Seria 7 s-a vandut de 3 ori mai bine decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Bavarezii stau bine si la numarul total de vehicule comercializate, astfel ca pana in acest moment au vandut 1.479.936 de unitati.

Podiumul constructorilor premium este completat de conationalii de la Audi, care au raportat deasemenea cresteri, dar mai mici decat rivalii. In luna septembrie, 170.891 de clienti si-au indreptat atentia inspre vehiculele constructorului din Ingolstadt, majoritatea dintre acestia fiind europeni.

Vedeta nemtilor de la Audi a fost modelul A4, care s-a vandut cu 20% mai bine pe Batranul Continent, decat in aceeasi perioada a lui 2015.

In ceea ce priveste numarul total al vehiculelor comercializate in ultimele 9 luni ale acestui an, nemtii din Ingolstadt au raportat o crestere de 4,5% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Astfel, acestia au ajuns la vanzari cumulate de 1.408.800 de unitati.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 13 Octombrie 2016