MINI anunta o noua investitie in uzinele din Marea Britanie

MINI anunta o noua investitie in uzinele din Marea Britanie
BMW Group a anuntat o noua investitie de 250 milioane de lire sterline in locatiile de productie din Marea Britanie pana la finalul anului 2015, bani care vor ajunge la linia de asamblare din Oxford, fabrica de caroserii din otel de la Swindon si uzina de motoare din Hams Hall, in apropiere de Birmingham.
Distribuie pe Facebook
Aceasta decizie va sustine strategia companiei de dezvoltare internationala pentru marca MINI, cu volumuri in crestere si pana la 10 modele diferite in noua gama pe termen scurt. Suma vine sa completeze investitia de 500 milioane de lire sterline anuntata in iunie 2011 pentru locatiile britanice si inseamna asigurarea locurilor de munca pentru 5.500 de angajati de la uzinele din asa-numitul Triunghi MINI UK.
Anuntul a fost facut in timpul vizitei pe care Secretarul pentru Afaceri, Vince Cable, si Harald Krueger, membru in Consiliul Director BMW Group, au efectuat-o la uzina MINI din Oxford.
"Acum un an, am anuntat o investitie suplimentara de 500 milioane de lire sterline in reteaua de productie din Marea Britanie pana in 2014, iar astazi am anuntat suplimentarea investitiei cu inca 250 milioane PS, pana in 2015. Aceasta face ca totalul investit din 2000 sa fie de 1,75 miliarde de lire sterline", a declarat Krueger. "De-a lungul ultimilor 11 ani, MINI a inregistrat un succes global unic, iar BMW Group are planuri si mai indraznete pentru dezvoltarea viitoare a marcii. Uzina de la Oxford a jucat un rol important in acest proces, cu automobile care au fost exportate in peste 100 de tari din lumea intreaga. Aceasta investitie suplimentara este o veste buna pentru toti angajatii nostri din Regatul Unit si demonstreaza angajamentul BMW Group fata de Marea Britanie ca principala baza de productie pentru noi."
Dr. Vince Cable s-a adresat angajatilor companiei la Oxford, primind cu bucurie anuntul noii investitii: "Planurile ambitioase pe care BMW le are pentru MINI confirma ca uzinele sale din Regatul Unit - de la Oxford, Swindon si Hams Hall - raman pilonul central al productiei MINI la nivel global. Investitia de 250 milioane PS, adaugata la cele 500 milioane de lire sterline de anul trecut, dovedesc angajamentul BMW fata de Regatul Unit si asigurarea locurilor de munca in viitor".
Volumul suplimentar pentru strategia de crestere a marcii MINI si complexitatea noului portofoliu de modele inseamna nevoia - pe termen mediu - de locatii aditionale de productie pentru vanzarile MINI, pe langa capacitatea maxima de la Oxford, iar compania ia in considerare modul in care sa indeplineasca acest obiectiv.
"Optiunea preferata de noi este aceea de a pune bazele unui producator asociat, ca locatie-satelit de productie, in apropiere de uzinele noastre din Regatul Unit, la fabrica Nedcar din Olanda, cu care BMW se afla in tratative", a explicat Krueger. "Oxford va furniza experienta speciala pentru productia MINI pentru orice locatie noua, in special in domenii precum complexitatea ridicata si personalitatea clientilor, cerute de MINI, dar si in operarea liniilor de productie multimodel de ultima generatie. Asa cum Munchen este centrul universului BMW, Oxford este si va ramane casa si centrul MINI."

Pe fondul cresterii volumului si a varietatii portofoliului MINI, vor exista necesitati suplimentare de productie pentru motoare si panouri de caroserie de la uzinele BMW Group din Regatul Unit, de la Hams Hall si Swindon. Ca parte a noii investitii este si dezvoltarea facilitatilor specifice de productie pentru a indeplini aceste cerinte.

Distribuie pe Facebook
mai multe