Mitsubishi Motors se asteapta la pierderi de miliarde de dolari pentru manipularea testelor de consum

Mitsubishi Motors se asteapta la pierderi de miliarde de dolari pentru manipularea testelor de consum
  • Mitsubishi Motors a declarat ca pana in Martie 2017, vor pierde aproximativ 1.4 miliarde de dolari
  • Din aceasta suma, 480 de milioane vor fi platiti sub forma de compensatii, iar 960 de milioane de dolari vor merge catre furnizori
  • Dupa ce au fost descoperiti ca au manipulat testele de consum, Mitsubishi Motors le-au cerut ajutorul celor de la Nissan
Distribuie pe Facebook

Dupa ce recent au recunoscut ca au falsificat testele de consum ale automobilelor produse de ei, Mitsubishi Motors face acum publica suma pe care o vor pierde in urma acestui scandal.

Saptamanile trecute, constructorul japonez a anuntat ca va plati pana la 480 de milione de dolari sub forma de compensatii clientilor afectati de acest scandal. Acum, oficialii Mitsubishi revin asupra acestei chestiuni, dezvaluind o suma mult mai mare.

Expertii companiei japoneze se asteapta la o scadere uriasa a vanzarilor la nivel mondial, iar in Japonia acestia prevestesc o pierdere de 41%.

Pana in Martie 2017, producatorul nipon de automobile va pierde pana la 1.4 miliarde de dolari. Din aceasta suma, 480 de milioane reprezinta acele compensatii, iar 960 de milioane vor fi platiti de Mitsubishi diferitilor furnizori si celuilalt producator japonez, Nissan Motor Co.

Dupa ce au fost descoperiti de Guvernul nipon ca au manipulat testele de consum la diferite modele, cei de la Mitsubishi au cerut ajutorul celor de la Nissan, care la randul lor au cumparat 34% din actiunile celor dintai.

Acum, presedintele Nissan, Carlos Ghosn, a declarat ca deocamdata constructorul nipon analizeaza mai bine situatia, iar tranzactia va fi finalizata numai dupa verificarea antecedentelor.

Pentru a-si mai spala din pacate, oficialii Mitsubishi au declarat ca nu au mintit cu privire la consumul masinilor vandute peste hotare, iar clientilor din Japonia afectati de acest scandal le vor plati fiecaruia 960 de dolari pentru carburantul consumat in plus.

Nu este prima data cand compania japoneza este afecatata de un scandal. In anii 2000, Mitsubishi a fost gasit vinovat de ascunderea sistematica a unor defecte care, conform specialistilor, se intindeau pe parcursul a mai multor decenii.

Distribuie pe Facebook
mai multe