Mitsubishi recunoaste ca a folosit metode de pacalire a testelor de consum inca din 1991

Mitsubishi recunoaste ca a folosit metode de pacalire a testelor de consum inca din 1991
  • Cu 50 de procente au scazut actiunile Mitsubishi
  • Sunt sanse ca firma sa ajunga la faliment
  • Peste 3 luni se finalizeaza raportul comisiei de investigatii
Distribuie pe Facebook

In cadrul unei conferinte de presa, vice-presedintele Mitsubishi Motors Corporation, Ryugo Nakao, a recunoscut ca diverse modele ale producatorului nipon au utilizat metode de pacalire a testelor de consum incepand cu 1991.

Vice-presedintele Mitsubishi a spus ca masinile utilizau o metoda de pacalire a testelor de consum incepand cu anul 1991, oferind date false oficialilor. Din pacate, abia acum, in 2016, aceste teste au iesit la iveala, dupa ce Nissan a facut plangere asupra unui numar de peste 400.000 de unitati pe care Mitsubishi le fabrica pentru ei. Asa a demarat o investigatie care a demonstrat ca mai multe modele, vreme de 25 de ani, au pacalit opinia publica cu privire la consumul real.

In Japonia, Mitsubishi are deja probleme uriase din cauza acestui scandal, pentru ca actiunile au scazut la bursa cu 50 de procente, o lovitura catastrofala pentru o corporatie care nu se bucura nici de sustinerea statului, asa cum face Volkswagen, dar nici de un capital care sa-i asigure supravietuirea dupa un asemenea soc. Multe voci din industrie spun chiar ca marca Mitsubishi se apropie cu pasi repezi de un faliment...

Deja s-a facut o comisie speciala de investigatii care, in urmatoarele 3 luni, va aborda problema foarte serios si va cauta vinovatii. Partea proasta pentru Mitsubishi este ca si americanii au inceput sa se sesizeze si deja NHTSA, adica National Highway Traffic Safety Administration, a cerut lamuriri cu privire la modelele comercializate pe teritoriul Americii de Nord.

Speram ca totusi onoarea cu care ne-au obisnuit japonezii sa iasa la iveala si sa se demonstreze ca totul este, de fapt, o greseala si ca vinovatii vor fi adusi in fata justitiei. Ar fi pacat ca o marca plina de istorie si care a realizat de-a lungul vremii o multime de autoturisme interesante si sportive sa ajunga la faliment si sa dispara din peisaj. Problema este ca Mitsubishi Motors este doar o parte din Mitsubishi Group. Si partea care se ocupa de productia auto a mai fost in trecut 'salvata' de compania mare, dar, cine stie... poate acum paharul s-a umplut.

Distribuie pe Facebook
mai multe