Mustang-ul pus pe liber o saptamana. Ford opreste productia din cauza cererii scazute

Mustang-ul pus pe liber o saptamana. Ford opreste productia din cauza cererii scazute
  • Ford a oprit productia modelului Mustang pentru o saptamana
  • Americanii au luat aceasta decizie din cauza cererii din ce in ce mai scazute
  • In luna septembrie, Ford-ul Mustang a fost intrecut pentru prima oara in ultimii doi ani de Chevrolet-ul Camaro
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Ford vor opri productia modelului Mustang timp de o saptamana din cauza cererii din ce in ce mai scazute, care influenteaza implicit cresterea inventarului.

Mustang-ul este produs de americanii de la Ford inca din 1964, si a devenit de-a lungul timpului cel mai cunoscut model care a parasit portile fabricii din Dearborn, Michigan.

Cu peste 6.000 de exemplare comercializate in ultimele 12 luni (doar in Germania), si ocuparea primei pozitii intr-un top al celor mai bine vandute autoturisme sport din aceasta tara, ai tinde sa crezi ca noua generatie Mustang este un adevarat hit.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. In ciuda acestor date, Ford sustine ca cererea pentru acest model a scazut, si a decis sa opreasca productia timp de o saptamana. Potrivit specialistilor, actualele unitati construite pot acoperi urmatoarele 89 de zile, cu 29 mai mult decat tinta impusa.

In plus, vanzarile Ford-ului Mustang au scazut cu 32% in ultima luna, si cu 9.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Mai dureros pentru constructorului american este ca iconicul Mustang a fost depasit pentru prima data in ultimii doi ani de Chevrolet-ul Camaro, care a devenit astfel cel mai bine vandut muscle car.

In luna septembrie, americanii de la GM au comercializat 6.577 de exemplare Camaro, cu 148 mai multe decat competitorii de la Ford. Totusi, Mustang-ul sta mai bine in ceea ce priveste vanzarile anuale, cu 87,258 de unitati vandute pana acum, fata de cele 54,535 ale Camaro-ului.

De-a lungul istoriei, cele doua modele au fost cele mai mari rivale, iar intre 2010 si 2014, pozitia de lider a Camaro-ului nu a putut fi pusa sub amenintare de catre Ford-ul Mustang. Totul s-a schimbat insa odata cu debutul celei de-a sasea generatii a iconicului model, cand Chevrolet-ul a cazut pe locul doi.

Distribuie pe Facebook
mai multe