Nemtii au pierdut razboiul. Volkswagen nu mai este cel mai mare producator auto din lume

Nemtii au pierdut razboiul. Volkswagen nu mai este cel mai mare producator auto din lume
  • Renault-Nissan-Mitsubishi este cel mai mare producator auto din lume
  • Alianta franco-nipona a vandut anul trecut 10.61 milioane unitati
  • Podiumul este completat de Grupul Volkswagen si compania Toyota
Distribuie pe Facebook

Grupul Volkswagen, in portofoliul carora se afla marci precum Audi, Bentley, Lamborghini, Skoda sau Volkswagen, nu mai este cel mai mare producator de automobile din lume.

10.61 milioane. Nu este o valoare aleasa la pura intamplare, ci numarul masinilor livrate de Renault-Nissan-Mitsubishi in perioada ianuarie-decembrie 2017. Valoare care, intamplator sau nu, transforma alianta franco-nipone in cel mai mare producator de automobile la nivel mondial.

Marele invins, Grupul Volkswagen a reusit sa comercializeze anul trecut "doar" 10.53 milioane de unitati. Ultima treapta a podiumului ii revine companiei japoneze Toyota, alaturi de care nemtii au luptat cot la cot pentru suprematie in ultimul timp, cu 10.2 milioane de masini vandute.

"Cu mai mult de 10.6 milioane de autoturisme si vehicule comerciale usoare comercializate in 2017, Renault-Nissan-Mitsubishi a devenit producatorul de masini numarul unu in lume", a declarat Carlos Ghosn. "Aceasta evolutie reflecta varietatea gamei noastre de modele, prezenta noastra la nivel mondial si interesul clientilor pentru tehnologiile noastre", a completat acesta.

In ultima parte a afirmatiei sale, seful aliantei franco-nipone face referire la faptul ca aceasta activeaza in peste 200 de tari, prin intermediul a zece marci diferite. Este vorba despre Renault, Nissan, Mitsubishi Motors, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine, Lada, Infiniti, Venucia si Datsun.

Dintr-un grafic public in cursul zilei de astazi, reiese ca Renault-Nissan-Mitsubishi a vandut cele mai multe automobile in China: 1.719.815. Statele Unite ale Americii este urmatoarea piata de desfacere, cu 1.697.149 de unitati comercializate in perioada ianuarie-decembrie 2017.

Totodata, alianta francezo-nipona a bifat realizari importante si in tari precum Franta (759.598), Japonia (689.650), Rusia (578.082), Mexic (412.029), Germania (349.376) sau Marea Britanie (309.172).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 31 Ianuarie 2018