Noutatile Federal-Mogul pentru sfarsitul anului 2014

Noutatile Federal-Mogul pentru sfarsitul anului 2014
  • Cuzinetii Glyco fara continut de plumb
  • Placute de frana Ferodo Eco-Friction, fara cupru, pentru echiparea OE Mercedes-Benz
  • Noile pistoane cu racire imbunatatita, Nural Elastothermic
Distribuie pe Facebook

In cadrul unei conferinte de presa organizate la Bucuresti, Federal-Mogul a prezentat ultimele noutati in domeniu. Strategia companiei de a face doua divizii separate, colaborarea cu Daimler pe partea de franare, noii cuzineti Glyco si pistoanele Elastothermic.

Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) a anuntat astazi planul sau de separare a diviziilor Powertrain si Motorparts in doua companii independente, cotate la bursa, care deservesc industriile globale OE si aftermarket. Separarea va fi implementata prin impartitrea diviziei Federal-Mogul Motorparts intre actionarii Federal-Mogul Holdings Corporation.

Carl Icahn, Presedinte al Consiliului de administratie Federal-Mogul Holdings Corporation a precizat: „Prin separarea diviziilor Powertrain si Motorparts ale Federal-Mogul urmeaza sa cream doua companii independente, lideri de piata care se vor numara printre cele mai mari si mai puternice dintre companiile globale din segmentele corespunzatoare. in urma separarii, noua divizie Federal-Mogul Motorparts va avea acces la sume importante de capital, ce ii vor permite sa urmareasca achizitii sinergetice in industria aftermarket extrem de fragmentata. Suplimentar, segmentul de activitate Federal-Mogul Powertrain va beneficia de mai multa atentie din partea managementului si de o alocare a resurselor mai bine aliniata cu prioritatile sale strategice. Dupa separare, ambele segmente de activitate vor fi bine valorificate si echilibrate pentru a dobandi succes pe cont propriu”.

Federal MogulFederal Mogul

Federal Mogul

Cuzinetii Glyco fara continut de plumb

Federal-Mogul Motorparts, o divizie a Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML), a lansat gama de cuzineti de motor Glyco® fara plumb pentru aftermarket în cadrul expozitiei Automechanika din Frankfurt, Germania (16-20 septembrie). Compania este prima care oferă pe aftermarket un portofoliu cuprinzător de cuzineti fără plumb.

Ca parte a angajamentului său continuu privind mediul, Federal-Mogul a dezvoltat cuzinetii fara plumb cu noua ani înaintea cerintelor legislative. Aceasta a reprezentat una dintre initiativele companiei de a elimina din portofoliul său de produse orice materiale care pot dăuna mediului şi oamenilor, înaintea cerintelor legislative.

Els Forceville, Manager de produs pentru componente de etanşare şi cuzineti la Federal-Mogul Motorparts, EMEA a precizat: „Federal-Mogul Motorparts este încântat să vă ofere o gamă completă de cuzineti ecologici care satisfac cerintele substantial mai mari din partea producătorilor de motoare, transmisii şi autovehicule. Aceeasi tehnologie pe care o folosim şi în cele mai noi produse OE va intra acum pe aftermarket, întrucât este responsabilitatea noastră să livrăm produse de calitate pe tot parcursul ciclului de viată al produsului.”

Pentru a înlocui plumbul ca element de aliaj din cuzinetii cu alunecare, inginerii Federal-Mogul au reuşit să depăşească mai multe provocări şi să dezvolte materiale inovatoare. Aceste materiale sunt eficiente, atât pentru motoare pe benzină, cât şi motoare diesel, pentru aplicatii de cuzineti palier şi cuzineti de bielă într-o gamă largă de cicluri de sarcină. Produsele au fost aprobate într-un număr semnificativ de aplicatii şi au devenit o tehnologie de vârf în industrie.

Federal Mogul

Placute de frana Ferodo Eco-Friction, fara cupru, pentru echiparea OE Mercedes-Benz

Federal-Mogul Motorparts furnizeaza placute de frâna ecologice Eco-Friction® cu nivel scazut de plumb pentru noul Mercedes-Benz C-Class. Acesta este primul vehicul echipat cu placutele de frâna inovatoare ale companiei, înainte de intrarea în vigoare în anul 2025 a actului normativ care prevede scaderea nivelului de cupru. Ferodo® este consecvent în a oferi clientilor controlul asupra gamei si acoperirii, produsul aftermarket fiind acum lansat simultan cu produsul OE.

Depunerile de cupru provenit de la placutele de frâna conventionale au un efect negativ asupra nivelurilor de oxigen din apa dulce. Ca urmare, în S.U.A., statele California si Washington au votat de curând legi noi care prevad scaderea si în cele din urma eliminarea cuprului din placutele de frâna pâna în 2025. Producatorilor li se cere sa scada continutul de cupru la mai putin de 5 procente pâna în 2021, respectiv la mai putin de 0,5 procente pâna în 2025. Totusi, anumiti producatori de vehicule, precum Daimler, adopta o pozitie de lider în privinta protejarii mediului, introducând mai devreme placutele cu nivel redus sau fara plumb cu ajutorul Ferodo.

Cuprul poate reprezenta pana la 20 de procente din materialul de frictiune si este un ingredient cheie în furnizarea unor caracteristici bune de frânare. Timp de cinci ani, Ferodo a investit în proiecte de cercetare si dezvoltare care au implicat peste 150 ingineri. Acestia au testat peste 1.500 de materiale, înainte de elaborarea unei combinatii de 25 de componente diferite care sa înlocuiasca cuprul. Eco-Friction pastreaza acelasi nivel de calitate si performanta, respectând cele mai înalte cerinte din partea producatorilor de vehicule si garantând un continut redus sau fara plumb.

Federal Mogul

Noile pistoane cu racire imbunatatita, Nural Elastothermic

Federal-Mogul a lansat noul piston Nüral Elastothermic® în cadrul expozitiei Automechanika din Frankfurt, Germania (16-20 septembrie). Pistoanele se afla în productia de serie pentru mai multi producatori de autovehicule si vor fi în curand disponibile pe aftermarket pentru a oferi suport îmbunatatit clientilor Federal-Mogul Motorparts.

Cea mai noua generatie de pistoane Elastothermic de la Nüral pentru motoare pe benzina a fost dezvoltata special sa reziste la temperaturile ridicate si la ciclurile termice dure ale motoarelor turbo compacte actuale. Pistoanele Elastothermic de la Nüral sunt alcatuite dintr-o serie de elemente ce contribuie la rezistenta structurala a pistonului, reducand în acelasi timp greutatea si frecarea.

„Noul piston Elastothermic de la Nüral prezinta un design îmbunatatit al galeriei de racire.” Nathan Mercer, Manager de produse, pistoane, segmenti si camasi, Federal-Mogul Motorparts EMEA. „Aceasta este amplasata sus în capul pistonului si ofera mai multe avantaje. Galeria de racire scade temperaturile din capul pistonului cu 25-30 Kelvin în timp ce scade temperaturile canalului segmentului superior si ale suprafetei de sprijin a acestuia cu pana la 60 Kelvin.”

Federal Mogul

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Federal Mogul
mai multe