Opel strange cureaua si reduce programul de lucru la uzinele din Germania

Opel strange cureaua si reduce programul de lucru la uzinele din Germania
  • Opel a anuntat ca va reduce programul la doua din uzinele din Germania
  • Aceasta decizie vine ca urmare a cererii scazute pentru Corsa si Insignia
  • Analistii atrag atentia ca cel mai probabil Opel va fi nevoit sa opreasca productia in Marea Britanie
Distribuie pe Facebook

Opel a anuntat ca va reduce programul de lucru la doua din uzinele sale din Germania, ca urmare a cererii scazute pentru modelele Corsa si Insignia.

Dupa ce Volkswagen a anuntat ca va opri productia modelului Golf si va scurta programul de lucru la mai multe uzine din Germania din cauza unor probleme cu furnizorii, acum, nemtii de la Opel, se vad nevoiti sa apeleze si ei la aceeasi metoda.

Divizia europeana a grupului american General Motors a ajuns la aceasta decizie ca urmare a cererii scazute pentru modelele Corsa si Insignia, in urma deciziei Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana.

Deoarece Regatul Unit este cea mai mare piata de desfacere pentru cele doua modele, numarul zilelor in care se va lucra dupa un program mai scurt va depinde de volumul vanzarilor acestor doua modele.

Nemtii au sustinut ca "Putem confirma ca va fi un program de lucru mai scurt la uzinele din Ruesselsheim si Eisenach in cursul acestui an. Situatia creata de Brexit este o chestiunea pentru toata lumea care face afaceri cu Marea Britanie si, asa cum am anuntat luna trecuta, va exista un impact asupra performantelor noastre europene daca valoarea lirei sterline va ramane la nivelul actual pentru restul anului."

Imediat dupa referendumul Brexit, Opel a fost printre primii constructori de automobile care au reactionat si a cerut pastrarea liberei circulatii a bunurilor.

Tot atunci, americanii de la General Motors au inregistrat pierderi de 3.8 procente, iar acum, acestia au declarat ca vor fi nevoiti sa reduca costurile in Europa pentru a contracara pierderile potentiale de pana la 400 de milioane de euro.

Chiar daca momentan constructorul german a redus programul de lucru, analistii trag un semnal de alarma si avertieaza ca cel mai probabil, General Motors, si implicit Opel, va fi nevoit sa opreasca productia in Marea Britanie in perioada urmatoarea.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 22 August 2016