Potrivit ultimelor cifre, japonezii de la Mazda au produs mai mult de 5 milioane de modele Mazda3

Potrivit ultimelor cifre, japonezii de la Mazda au produs mai mult de 5 milioane de modele Mazda3
  • Productia Mazda3 a atins 5 milioane de unitati
  • La nivel european au fost vandute aproximativ 700.000 de unitati
  • In tara noastra Mazda3 a fost cel mai bine vandut model al japonezilor
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile, Mazda, sarbatoreste producerea a 5 milioane de unitati ale compactei Mazda3.

Japonezii au depasit acest prag la finalul lunii aprilie, cand s-au implinit 12 ani si 10 luni de cand compania a inceput sa asambleze prima generatie a modelului Mazda3.

La nivel european, un numar de aproximativ 700.000 de unitati au fost vandute pe batranul continent, reprezentand de asemenea o treime din vanzarile globale in anul fiscal 2014-2015.

De-a lungul anilor japonezii de la Mazda au imbunatatit modelul, pentru a-i oferi soferului acea placere de a conduce pe care o cauta demult.

Actuala generatie a fost lansata in 2013 si a fost redesenata complet conform noii tehnologii SKYACTIV. Varianta hatchback cu 5 usi si sedan cu 4 usi au primit o caroserie mai usoara insa rigida, astfel reusind sa obtina o cotatie de cinci stele la prestigioasele teste de siguranta Euro NCAP.

In Europa, modelul este disponibil atat cu motoarele SKYACTIV-G de 1.5 si 2.0 litri pe benzina, cat si cu cel de 2.2 litri biturbo pe motorina, toate conforme Euro 6. Propulsorul transmite puterea catre roti prin transmisii eficiente, manuale sau automate, cu 6 rapoarte.

Meritele japonezilor au fost recunoscute cu nu mai putin de 170 de premii, incluzand, printre altele, cel mai bun model de familie la Car of the Year 2014 sau Best of the Best 2014 oferit de Juriul Auto din Canada.

In tara noastra, anul trecut, Mazda3 a fost cel mai bine vandut model Mazda, cu 414 exemplare comercializate.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 31 Mai 2016