Prima Masina 2015: CASCO obligatoriu facut direct de catre banca creditoare

Prima Masina 2015: CASCO obligatoriu facut direct de catre banca creditoare
  • Prima Masina trebuia sa intre in vigoare de la 1 noiembrie 2014
  • Suma maxima ce poate fi imprumutata pentru creditul auto este de 50.000 de lei + TVA
  • Statul garanteaza 50% din toata suma
Distribuie pe Facebook

De parca nu era destul de prost gandit si de ambiguu acest program numit Prima Masina Noua 2014, care ulterior s-a transformat in Prima Masina Noua 2015 (speram sa nu ajungem in 2016), iata ca senatorii nostri dragi care inca mai sunt in libertate si se fac ca muncesc au mai venit cu o tampenie. Printr-un amendament, ei vor ca bancile sa le bage pe gat celor care cumpara o masina prin acest program o polita CASCO, al carei cost sa fie inclus in rata lunara.

Ieri, senatorii au aprobat doua chestii legate de Programul Prima Masina Noua 2015: Ordonanta de urgenta 66/2014 care permite demararea programului sa inceapa in curand, dar si o noua Ordonanta de urgenta, numita 72/2014, prin care se aduce o modificare, la... modificare. E vorba despre o noua metoda de protejare a banilor cu care garanteaza statul. Si pentru asta, conform legii noi, cei care vor apela la Prima Masina sunt obligati sa-si incheie o polita CASCO sau banca le va face obligatoriu o polita CASCO acolo unde doreste ea.

Se stia de multa vreme ca beneficiarii acestui program vor fi obligati sa isi incheie polite CASCO, astfel incat masina sa fie asigurata in cazul unei pagube pe toata durata creditului auto, adica pentru cei 5 ani pe care clientul isi va lua acest credit. Insa acum, senatorii au adoptat o noua prevedere prin care se stipuleaza ca, daca cel care are masina nu isi face benevol CASCO, banca de la care a luat banii ii va face automat o polita CASCO, al carei cost va fi inclus in rata lunara.

Beneficiarii acestui program ce se lasa asteptat vor putea lua de la bancile participante suma maxima de 50.000 de lei + TVA. Din aceasta suma, statul garanteaza jumatate in cazul in care un beneficiar intampina probleme in plata lunara a ratelor. Suma imprumutata va fi acordata numai cu un avans minim de 5% din suma totala, iar suplimentar fata de ratele bancare, proprietarul masinii va avea de plata polita CASCO, asigurarea obligatorie RCA si alte taxe bancare.

Masinile care pot fi cumparate prin acest program sunt destul de multe, in principal cu motorizari mici, de maximum 1.6 litri pe benzina. Dar pot fi achizitionate chiar si SUV-uri, dar si masini pe motorina. Insa sunt si cateva automobile pe care este bine sa le ocolesti, daca vrei sa ai o pierdere cat mai mica.

Gasesti orice informatie despre Programul Prima Masina Noua 2014-2015 intr-o serie de articole pe 4Tuning.ro!

Distribuie pe Facebook
mai multe