Productia Dacia din Maroc incepe sa o depaseasca pe cea de la Mioveni

Productia Dacia din Maroc incepe sa o depaseasca pe cea de la Mioveni
  • 320.000 de masini realizate la Mioveni in 2016
  • 63 de tari primesc automobile din Maroc
  • 1150 masini sunt produse zilnic in Tanger
Distribuie pe Facebook

De curand, la uzina Dacia-Renault din orasul Tanger, din Maroc, a iesit pe usa fabricii exemplarul de Dacia cu numarul 1.000.000 produs pe continentul african. Se pare ca e doar o chestiune de timp pana cand productia o va depasi pe cea din Romania.

Nu e niciun secret ca Dacia este o uriasa poveste de succes. Dovada stau si cifrele de vanzari, dar si productia care abia face fata la toate uzinele Dacia-Renault. De exemplu, anul trecut, la Mioveni au fost realizate 320.000 de automobile, majoritatea Duster. Adica aproape 1000 de masini pe zi au fost produse. In schimb, la uzina din Maroc, au fost realizate 275.000 de unitati, majoritatea Dacia, dar si Renault.

Fabrica din Maroc exporta automobilele produse catre 63 de tari. Masinile facute la Tanger sunt modele Sandero, Logan MCV, Lodgy si Dokker. In Romania se fabrica Logan si in special Duster, cel mai bine vandut produs autohton la nivel mondial.

In prezent, la uzina din Maroc se fabrica circa 1150 unitati zilnic, insa spre iarna se estimeaza ca productia va creste si va ajunge la 1300 de unitati pe zi, ceea ce inseamna o productie totala pe an de peste 300.000 de automobile. Se estimeaza ca anual vor fi produse aici, incepand cu 2018, peste 340.000 de unitati, adica mai mult decat ceea ce se produce in Romania.

In Maroc, Dacia a realizat in 2016 155.000 de automobile Sandero, 81.000 de masini Dokker si 37.000 de monovolume Lodgy. Anul acesta s-au mai adaugat si modelele Stepway, masini care incep sa fie cautate si au succes in Europa de Vest, ceea ce va face sa creasca cererea si mai mult.

Dar asta nu inseamna ca Dacia Romania va avea ceva de pierdut sau ca productia se va muta in Africa. Inseamna doar ca tot mai multi clienti din intreaga lume apreciaza marca romaneasca, masinile romanesti cu sigla romaneasca, indiferent de locul in care sunt fabricate.

Sursa: www.mediafax.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe