PSD-ul, inamicul soferului: de la 15 septembrie o sa avem preturi mai mari la pompa, ca pe vremea lui Ponta

PSD-ul, inamicul soferului: de la 15 septembrie o sa avem preturi mai mari la pompa, ca pe vremea lui Ponta
  • Acciza Ponta revine
  • O sa avem o majorare de 32 bani/litru
  • Revenim la costurile din 2014
Distribuie pe Facebook

Pentru ca in Romania se traieste bine, salariul minim pe economie este la nivelul Germaniei, pentru ca nu avem somaj si pentru ca motorina si benzina erau oricum foarte ieftine, guvernul Tudose s-a gandit sa scumpeasca carburantii. Mai exact, sa mareasca acciza exact ca pe vremea lui Victor Ponta.

Ca PSD-ul este preocupat sa achite datoriile electorale nu este niciun secret, pentru nimeni. Mai grav este ca acest partid reuseste sa ne minta cu o nonsalanta fabuloasa. De exemplu, cand era in foame de bani acum 3 ani, Victor Ponta s-a gandit ca este o idee buna sa introduca o supra-acciza de 7 Eurocenti/litru, fapt care a dus la cresterea pretului la pompa, atat pentru benzina, cat si pentru motorina. Asa se intampla acum cativa ani ca nu reuseam sa gasim nicaieri carburanti la un pret mai mic de 5 lei/litru.

Dupa care, acelasi PSD aflat la putere a eliminat acciza marca Ponta. Insa doar dupa cateva luni, actualul prim-ministru, Mihai Tudose, deputat de Braila, a introdus o noua acciza care intra in vigoare de la 15 septembrie. In prima faza, o sa fie o majorare a pretului de 0,16 lei/litru, dupa care, de la 1 octombrie, inca o majorare, tot de 0.16 lei/litru. In traducere libera, o sa avem exact aceleasi preturi ca pe vremea lui Victor Ponta.

Ia acciza, nu e acciza, o scoatem in campanie electorala, doar ca sa o bagam ulterior. Iar acest lucru va inseamna ca, de la 1 octombrie, nu o sa mai gasim carburanti mai ieftini de 5 lei/litru, ceea ce este cu adevarat trist. Insa guvernul are o justificare: spune ca Romania are acum cele mai mici accize la carburanti din UE. Asa o fi, dar de ce sa nu ne recunoastem locul, respectiv sa fim ultimii din UE la orice.

Suntem ultimii la somaj, cu cea mai mare rata din Europa, suntem ultimii la autostrazi, suntem ultimii la salarii, la educatie si la sanatate. De ce sa ne depasim conditia doar acolo unde ii convine PSD-ului, respectiv la taxe si accize? Pentru ca este foame de bani si pentru ca noii baroni care conduc tara au datorii, obligatii, dar si conturi de umplut.

Chiar si asa, pretul de la pompa se poate dubla, ca romanii tot nu vor renunta la automobile. Problema este ca odata cu scumpirea carburantului o sa avem scumpiri la transporturi, alimente, energie si asa mai departe. Cand pretul de la pompa creste, creste absolut tot ce ne inconjoara in materie de costuri. Daca ar creste si nivelul de trai al romanilor, ar fi bine... Insa preocuparea guvernului PSD nu este asta, ci este sa incaseze si sa mulga cat poate de mult cetateanul care l-a votat.

Distribuie pe Facebook
mai multe