Romania, cea mai mare crestere a numarului de masini noi inmatriculate la nivel european

Romania, cea mai mare crestere a numarului de masini noi inmatriculate la nivel european
  • 2.248.040 masini vandute la nivel european
  • 62% crestere a vanzarilor in Romania pentru luna februarie
  • Dacia a vandut peste 65.000 de masini
Distribuie pe Facebook

Se pare ca vremurile in care dealerii si importatorii de autoturisme din Romania se plangeau de vanzari slabe au disparut. Dovada sta si ultimul raport la nivel european care pune Romania pe primul loc in topul celor mai mari cresteri de vanzari in 2017 fata de anul trecut.

ACAROM, Asociatia Constructorilor de Automobile din ROMANIA, spune ca inceputul anului este unul perfect pentru vanzatorii de masini noi din tara noastra. Conform unui raport european, Romania a inregistrat in luna ianuarie a acestui an o crestere cu 40% fata de luna ianuarie din 2016 si cu 62% in februarie fata de aceeasi luna a anului trecut. Un rezultat destul de surprinzator, daca ne uitam la celelalte tari...

In timp ce in Romania vanzarile au explodat, pur si simplu, in primele doua luni ale acestui an, cu mult peste oricare alta tara, in Germania, de exemplu, cresterea de la an la an in aceeasi perioada a fost doar de 3 procente in ianuarie si a scazut cu 2 procente in februarie. In Spania s-au inregistrat cresteri de 5%, respectiv 0,2%.

Urmatoarea tara, dupa Romania, in ceea ce priveste cresterea de inmatriculari de vehicule noi, este Grecia, care a inregistrat o crestere cu 29% fata de luna ianuarie a anului trecut si de 56% in februarie, fata de aceeasi luna din 2016.

Pana acum, la nivel european, au fost vandute in lunile ianuarie si februrarie 2.248.040 unitati, cu 6,2% mai mult fata de anul trecut. Cele mai multe masini au fost inscrise, ca de obicei, in Germania, acolo unde s-au cumparat deja 485.001 automobile noi. Romania ocupa locul 16 in topul celor mai multe masini inscrise, cu 15.361 de automobile inmatriculate in primele doua luni.

Dintre masinile inscrise la nivel european, Dacia are o pondere de 65.624 de unitati, primul loc fiind ocupat de Volkswagen cu 242.918 automobile vandute in primele doua luni.

Niste cifre imbucuratoare, dar care ridica niste semne de intrebare. De unde sa aiba Romania cea mai mare crestere la nivel european? Mai ales daca ne gandim ca in ianuarie-februarie nu exista Programul Rabla care sa stimuleze vanzarile. Oricum, speram ca aceasta crestere sa continue si in viitor, pentru ca oricum, masinile second-hand au pus monopol pe piata auto romaneasca, mai ales de cand Timbrul de Mediu a disparut.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 16 Martie 2017