Romania, cea mai mare scadere din UE la vanzarile auto pe luna mai

Romania, cea mai mare scadere din UE la vanzarile auto pe luna mai
European Automobile Manufacturers' Association (ACEA) a dat publicitatii rezultatele privind inmatricularile de autoturisme noi in Europa in luna mai. Potrivit raportului ACEA, Romania prezinta cea mai mare scadere din UE la vanzarile auto, desi Dacia se numara printre cel mai bine vandute marci din Europa, alaturi de Mazda si Jaguar.
Distribuie pe Facebook

Nivelul de scadere atins in luna mai de Romania in ceea ce priveste vanzarile auto este cel mai scazut din anul 1993 incoace atins vreodata in Europa. Vanzarile pe piata auto din tara noastra s-au redus, in medie, cu 6,8 procente in primele luni ale anului 2013, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

In luna mai, piata auto din Europa a scazut cu 5,9 procente, insa de departe cea mai mare scadere s-a inregistrat in Romania. In schimb, piata auto din Finlanda a crescut surprinzator, cu aproape 40%, in aceeasi luna mai.

Scaderi destul de mari in ceea ce priveste vanzarile auto au fost inregistrate si in Germania, si in Spania, de 8,8, respectiv 5,8 procente, dar si in Italia, si in Franta, care au inregistrat un declin de 10 procente. In total, in primele cinci luni ale acestui an au fost inmatriculate in Europa 5.070.840 de autoturisme noi.

Distribuie pe Facebook
mai multe