Romania isi revine: avem cea mai mare crestere a vanzarilor de masini noi in Europa!

Romania isi revine: avem cea mai mare crestere a vanzarilor de masini noi in Europa!
  • 6640 automobile inscrise in aprilie, in Romania
  • Dacia, cota de piata in Romania de 24%
  • Programul Rabla 2017 va stimula si mai mult vanzarile
Distribuie pe Facebook

Franta a inregistrat o crestere de numai 2 procente in primele 4 luni la vanzarile de masini noi, fata de 2016. Marea Britanie are o crestere de 1 %. Si Germania inregistreaza o crestere de 2,5 procente fata de aceeasi perioada din 2016. Nu insa si Romania, care are o crestere de 22% fata de anul trecut.

Romanii au inceput sa aiba bani. Sau, cel putin, acces la credite mai bune. Deoarece vanzarile de automobile noi sunt in crestere serioasa, ceea ce inseamna mare lucru. Desi ai fi crezut ca odata cu eliminarea taxei auto vanzarile de masini noi vor scadea, iata ca acestea au crescut si inca sunt in crestere. Ce-i drept, daca ne raportam la inmatricularile de vehicule second-hand, o sa ne dam seama ca pentru fiecare 30 de automobile second-hand inscrise, este inmatriculata una noua... Ceea ce este cam trist.

Chiar si asa, in perioada ianuarie-aprilie 2017, in Romania au fost inmatriculare 28.916 autoturisme. Cu 22,3% mai mult fata de primele 4 luni ale anului trecut. Iar aceasta crestere ne situeaza in fruntea Europei, avand cea mai mare crestere de la un an la altul de pe intregul continent. Insa cifra este una mica, raportata la liderul la numarul de inmatriculari, Germania, tara in care au fost inmatriculate in primele 4 luni din 2017 nu mai putin de 1.135.381 autoturisme noi...

Marca Dacia este si ea in crestere la nivel european, pentru ca pe tot continentul s-au vandut pana acum, de la inceputul anului, 145.863 de unitati, Uzina de la Mioveni inregistrand o crestere a vanzarilor de 6.1% fata de 2016.

In Romania, numai in luna aprilie, conform datelor oferite de DRPCIV, au fost inmatriculate 6.640 unitati. Majoritatea insa au fost straine, Dacia pierzand cota de piata pe care o avea candva de peste 30 de procente. Acum, Dacia a reusit sa vanda in aprilie numai 1593 de masini, ceea ce reprezinta o cota de piata de 24%. Chiar daca este lider, marca romaneasca incepe sa fie devansata usor-usor de automobilele straine marca Volkswagen, Ford si Renault.

In concluzie, daca romanii cumpara tot mai multe automobile, dar cumpara mai multe masini straine si mai putine masini romanesti, inseamna ca piata auto s-a dezghetat serios. Insamna ca banii se misca, inseamna ca se dau credite si solutii de finantare mult mai usor. Acum, odata cu inceputul Programului Rabla, ne asteptam la cresteri si mai mari in urmatoarele luni, ceea ce este un lucru bun pentru industria si economia Romaniei.

Distribuie pe Facebook
mai multe