Romanii au mai temperat cumpararea de masini noi: scadere a vanzarilor in iulie

Romanii au mai temperat cumpararea de masini noi: scadere a vanzarilor in iulie
  • Dacia are cea mai mica crestere a vanzarilor
  • 11.335 de masini noi inscrise in luna iulie
  • 294.437 masini second-hand inscrise in primele 7 luni
Distribuie pe Facebook

Conform datelor furnizate de DRPCIV, in luna iulie au fost inscrise mai putine masini noi Dacia, semnalizand o scadere destul de mare a vanzarilor in randul masinilor romanesti.

Vanzarile de automobile noi au crescut cu 5% in luna iulie 2017 fata de aceeasi perioada din anul trecut. Insa aceasta crestere este destul de mica, daca ne gandim ca in primele 6 luni vanzarile de vehicule noi au avut cresteri sustinute de 27%. Brusc, in iulie, vanzarile au scazut, iar principalul motiv este in continuare considerat fluxul de masini second-hand aduse din vest si vandute la preturi de nimic.

Se pare ca marca romaneasca Dacia a fost cel mai afectata, inregistrand o scadere a vanzarilor de 12% fata de lunile trecute. In total, Dacia a vandut in iulie 3400 de masini, fiind urmata de Volkswagen cu 1136 unitati, Skoda cu 1013, Renault cu 805 masini vandute si Ford cu 762 de automobile comercializate. Dintre toate aceste marci, Dacia are cea mai mica crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In total, importatorii si dealerii din Romania au reusit sa vanda 11.335 de masini in luna iulie. Destul de bine, daca ne raportam la anii trecuti. In primele 7 luni au fost vandute 56.343 de masini noi, ceea ce ne da de inteles ca piata de masini noi s-a dezghetat. Dar daca ne uitam la cifrele referitoare la masinile second-hand, lucrurile devin triste. In timp ce romanii au cumparat 56.343 de masini noi, au fost cumparate si inmatriculate si 294.437 de masini second-hand.

Distribuie pe Facebook
mai multe