Romanii cumpara masini vechi in prostie. Numai luna trecuta au fost inscrise 23.000, majoritatea Volkswagen

Romanii cumpara masini vechi in prostie. Numai luna trecuta au fost inscrise 23.000, majoritatea Volkswagen
  • Majoritatea masinilor sunt mai vechi de 10 ani
  • Peste jumate sunt masini diesel
  • 1,2 milioane de masini sunt mai vechi de 20 de ani
Distribuie pe Facebook

Toata lumea stie ca Romania este o tara saraca, inclusiv sirienii prinsi ca au trecut granita, care au inceput sa planga in clipa in care au auzit in ce tara au ajuns. Si aceasta lipsa a banilor se vede si in numarul tot mai mare de automobile second-hand inmatriculate. Evident, daca romanul ar fi avut bani, si-ar fi luat masina noua.

Conform DRPCIV, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, citat de Agerpres, in luna mai a anului curent au fost inmatriculate 22.916 autoturisme second-hand. In total, de la inceputul anului, romanii au cumparat si inmatriculat 111.600 de automobile, mai multe cu 21% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Luna trecuta, romanul a preferat marca Volkswagen. Din cele 22.916 masini inscrise, 6.462 au fost marca Volkswagen, semn ca pe romani nu prea ii intereseaza de Dieselgate sau de problemele de fiabilitate ale motoarelor din grupul VAG. Opel este marca de pe locul 2 in topul preferintelor, cu 3.738 de masini inscrise, urmata de Ford cu 2.595 unitati, dupa care BMW, Audi, Skoda, Renault si Mercedes-Benz.

Interesant este ca din topul masinilor second-hand inscrise in Romania lipseste marca Dacia, semn ca romanii nu prea vand masinile lor romanesti deja rulate. Fie ca sunt bune, fie ca nu mai au valoare de piata, dar cert este ca Dacia nu se afla in topul celor mai vandute automobile la mana a doua si inscrise in circulatie.

DRPCIV mai spune ca la finele anului trecut erau inmatriculate in tara noastra 6,6 milioane de automobile, dintre care 5,15 autoturisme. Numai in Bucuresti erau la sfarsitul anului 1,19 milioane de vehicule, dintre care 956.664 autoturisme. Mai trist este ca majoritatea masinilor inmatriculate in Romania, sunt extrem de vechi. 2,56 milioane de masini sunt mai vechi de 12 ani, 1,89 mai vechi de 6-10 ani si 1,76 sunt mai vechi de 11-15 ani. Unde mai pui ca 1,2 milioane de masini au peste 2 decenii?

O ultima statistica ne arata ca romanul prefera masinile diesel. Adica 3,4 milioane de automobile inscrise sunt pe motorina, in timp ce 2,7 sunt pe benzina. Oricum companiile petroliere nu tin cont, deoarece se scumpesc ambii carburanti vazand cu ochii.


Sursa: AGERPRES
Distribuie pe Facebook
mai multe