Romanii incep sa vada si altceva decat masini germane: Mazda, crestere de 54% a vanzarilor

Romanii incep sa vada si altceva decat masini germane: Mazda, crestere de 54% a vanzarilor
  • Mazda3, cel mai bine vandut model
  • In 2016, 1221 unitati vandute in 9 luni
  • Doar 2,4% cota de piata
Distribuie pe Facebook

Chiar daca soferii din Romania stiu doar de marci germane, avand impresia ca mai traim in anii '90, iata ca si branduri japoneze care pana acum nu erau foarte prezente in tara noastra incep sa aiba cresteri in vanzari. Este si cazul Mazda, o marca speciala ce se bucura o crestere sustinuta.

Mazda continuă un trend susținut al vânzărilor în România, astfel că, după primele 9 luni ale anului, a ajuns la 1.221 de unități vândute, cu 54% mai mult comparativ cu aceeași perioadă din 2015. În luna septembrie au fost vândute 165 de autoturisme, cu 30% mai mult decât în luna similară de anul trecut. Cota de piață s-a menținut la 2,4% din piața de autoturisme de import, conform statisticilor oficiale referitoare la înmatriculări.

Dacă după prima jumătate de an SUV-ul CX-3, cel mai nou model din familia Mazda, era cel mai bune vândut model, acum Mazda3 a preluat conducerea, cu 368 de unități cumpărate. CX-3 se menține în lupta pentru șefia clasamentului, cu 350 de mașini livrate, iar podiumul este completat de CX-5, SUV-ul compact din gama Mazda, cu 282 de unități vândute, în creștere cu 35% față de anul trecut. Roadster-ul MX-5, cel mai bine vândut din lume, a intrat și în preferințele românilor, cu 12 unități comandate în perioada ianuarie-septembrie 2016.

Deși gama de modele este complet nouă, Mazda continuă să aducă îmbunătățiri autoturismelor prin tehnologii de ultimă generație. Cel mai recent anunț a fost pentru Mazda6, care, în varianta 2017, este îmbunătățită cu sistemul unic în lume G-Vectoring, gândit să controleze cuplul motor transmis roților în viraje, pentru un control superior și reducerea forțelor care afectează pasagerii. Alături de această nouă tehnologie, Mazda6 2017 mai beneficiază de volan încălzit, un nou ecran color și generos în zona indicatoarelor de bord, afișaj color pentru head-up display, 3 noi sisteme care reduc zgomotul produs de motorizările diesel și o nouă cameră pentru sistemele de siguranță activă, care permite interpretarea semnelor de circulație de limitare a vitezei și afișarea restricțiilor pe head-up display.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 5 Octombrie 2016