Semne bune, anul are: producatorii anunta recorduri de vanzari pentru 2014

Semne bune, anul are: producatorii anunta recorduri de vanzari pentru 2014
  • BMW a realizat un record absolut pentru prima jumatate a lui 2014
  • Dacia a crescut cu 24 de procente fata de anul trecut
  • Infiniti si-a crescut vanzarile fata de 2013 cu 30%
Distribuie pe Facebook

Se pare ca anul 2014 semnalizeaza punctul final al crizei economice in domeniul industriei auto. Cel putin, dupa cifrele anuntate de producatori pentru primul semestru. Mai bine de 10 producatori au anuntat deja rezultate pozitive, peste cele de anul trecut si chiar recorduri de vanzari.

In prima jumatate a anului, BMW a vandut peste 1 milion de unitati, ceea ce reprezinta o crestere de 7 procente fata de anul trecut. In aceeasi perioada, nemtii de la Mercedes-Benz au realizat 783.000 de vanzari, ceea ce inseamna o crestere de 13% fata de anul trecut, in timp ce Audi a livrat 870.000 de unitati, crescand si el cu 11% fata de 2013.

Volkswagen a vandut un numar mare de automobile, peste 3 milioane de unitati, avand o crestere de numai 4 procente fata de prima jumatate a anului trecut. Producatorul de la Mioveni a vandut putin peste 263.000 de masini, marcand si el o crestere serioasa fata de anul trecut de 24%, ceea ce este un record in domeniul auto. Per total, grupul Renault a reusit sa vanda un total de 1,37 de milioane de masini Renault, Dacia si Nissan.

In timp ce Skoda a vandut 94.000 de masini in prima jumatate, Volvo a livrat peste 43.000 de masini. Insa aceste cifre sunt mai mari cam cu 10-20 de procente fata de anul trecut, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.

La polul opus, in segmentul premium, Bentley a vandut mai bine de 5200 de masini, in timp ce Porsche a livrat 87.000 de masini si Infiniti a vandut peste 101.000 de vehicule in toata lumea. La fel si Maserati, care a reusit ca in primele 6 luni ale acestui an sa depaseasca toate vanzarile anului 2013, ceea ce este un semn clar ca tridentul italian a revenit din nou printre preferintele iubitorilor de masini sportive.

Daca privim aceste cifre, ne putem da seama de un lucru clar: atat segmentul accesibil, cat si cel premium, sunt in crestere. Mai prost sau cei de la Opel si Chevrolet, dar si francezii de la Peugeot si Citroen. Chiar si in aceste cazuri, pana la finele anului curent, este de asteptat sa vedem niste cresteri semnificative in vanzari fata de anul trecut.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 11 Iulie 2014