Taxa de la podul Fetesti va putea fi achitata prin SMS sau online

Taxa de la podul Fetesti va putea fi achitata prin SMS sau online
  • Costurile vor ramane aceleasi si in 2015
  • Soferii cu masini inscrise in Bulgaria nu pot fi prinsi
  • Plata se poate face si dupa trecere
Distribuie pe Facebook

Podul peste Dunare de la Fetesti este o adevarata mina de aur. Atat pentru CNADNR, care administreaza incasarile, cat si pentru mafia formata chiar la statia de taxare care incasa bani de la TIR-uri fara sa dea bon fiscal. Oricum, cert este ca cei de la CNADNR incaseaza anual milioane de Euro de pe urma acestui pod. Asta in ciuda starii sale extrem de precare...

Asa cum va spuneam la inceputul acestui an, cei de la CNADNR s-au gandit sa faca ceva pentru miile de soferi satui sa zaca la coada de la statia de taxare Fetesti. Compania Natională de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a inceput sa experimenteze un sistem electronic de plata a taxei de pod, astfel incat sa evite cozile interminabile, dar si eliminarea incasarii pe timp de week-end, asa cum s-a intamplat anul trecut.

Mai precis, CNADNR are de gand sa introduca posibilitatea platii prin SMS, online cu un card bancar sau chiar prin intermediul unei aplicatii speciale de iOS si Android. Interesanta este si clementa autoritatilor, care au de gand sa lase trecerea libera la statia de taxare si orice masina a carui numar de inmatriculare nu figureaza cu plata efectuata sa aiba ragaz pana la ora 24:00 a zilei urmatoare pentru a face plata. In caz contrar, lipsa platii va putea fi inregistrata drept contraventie.

Conform directorului general al CNADNR, Narcis Neaga, pana la 1 mai sistemul complet va fi functional, asta insemnand atat partea tehnica, cat si cea economica, legislativa si umana. Pana acum, o echipa a instalat la statia de taxare camere video cu sistem de recunoastere automata a numerelor de inmatriculare, similare cu cele de rovinieta. Urmeaza insa un comandament nou de identificare a masinilor care nu au taxa platita, dar si integrarea sistemului in baza de date a unitatilor fiscale, astfel incat cei care nu platesc sa primeasca amenda acasa, la fel ca si in cazul lipsei rovinietei.

In momentul in care acest sistem va intra in functionalitate, unii soferi vor avea de castigat. Mai exact, cei care au masini inmatriculate in alta tara. De exemplu, numerele masinilor inmatriculate in Bulgaria, Marea Britanie sau Germania, destul de numeroase pe soselele patriei noastre, nu vor putea fi recunoscute de catre camere. Asadar, acestia vor putea trece nestingheriti fara sa efectueze plata. Si, din pacate, sau din fericire, nu exista pentru acestia nicio piedica, statul probabil fiind constient de aceasta pierdere.

Distribuie pe Facebook
mai multe