Toata lumea se inghesuie sa o cumpere. Dacia anunta vanzari record

Toata lumea se inghesuie sa o cumpere. Dacia anunta vanzari record
  • Toata lumea se inghesuie sa o cumpere
  • Dacia anunta vanzari record
Distribuie pe Facebook

Lista este deschisa de Sandero, cu 226.825 de unitati comercializate pe parcursul anului anterior.

- Cu 537.095 vehicule vandute in 2021, DACIA progreseaza cu 3% pe o piata penalizata de criza sanitara si de cea a componentelor electronice.

- Pentru prima oara DACIA urca pe podiumul european al vanzarilor catre clientii particulari, ajungand la o cota record de 6,2% pe acest segment de piata.

- Aceasta performanta este datorata in principal succesului modelelor DACIA Sandero (peste 226.000 de unitati vandute – inclusiv versiunea Stepway) si DACIA Duster (peste 186.000 de unitati vandute).

- Sandero este pentru al cincilea an consecutiv cel mai vandut model catre clientii particulari din Europa, performanta inregistrata neintrerupt din 2017. La randul sau, Duster este pentru al patrulea an consecutiv cel mai vandut SUV din Europa catre aceeasi categorie de clienti.

- Lansat in primavara trecuta, DACIA Spring (cu 27.876 unitati vandute) joaca deja un rol important pe piata europeana a vehiculelor 100 % electrice. In doar 9 luni, comenzile au ajuns la peste 46.000 de unitati.

- Atractivitatea marcii Dacia este confirmata atat de gradul ridicat de fidelitate al clientilor cat si de rata de atragere a unor clienti noi. Este de asteptat ca aceste tendinte sa se amplifice In 2022 odata cu extinderea ofertei de produse, in special prin lansarea comerciala in decursul primului trimestru a modelului Jogger, un vehicul de familie cu pana la 7 locuri.

- Dacia ramane lider incontestabil pe piata din Romania, cu 4 dintre modele sale in top 5 modele vandute in 2021.

Volume si cota de piata In crestere

In crestere cu 3,1 % fata de anul precedent, vanzarile totale ale marcii DACIA au ajuns in 2021 la 537.095 de unitati in conditiile unei piete stabile dar puternic afectate de criza sanitara si de cea a componentelor electronice. In perimetrul sau de comercializare, DACIA a inregistrat o crestere a cotei sale de piata cu 0,1 puncte procentuale, pana la 3,5%.

Cresterea vanzarilor se explica in mod special prin succesul noii game Dacia in randurile clientilor particulari. In 2021 Dacia a atins in Europa o cota de piata record de 6,2% in segmentul vanzarilor catre clientii particulari, devenind in premiera a treia marca cea mai vanduta in randurile acestei categorii de public.

In afara Romaniei, DACIA este marca cea mai vanduta catre clientii particulari in Franta si se situeaza in Top5 in alte 9 tari europene (Italia, Spania, Portugalia, Belgia, Austria, Polonia, Republica Ceha, Ungaria si Croatia). In Germania, marca se afla in Top10. DACIA este de asemenea lider de piata in Maroc.

Aceasta performanta este sustinuta de succesul modelelor Sandero si Duster.

DACIA Sandero a inregistrat un volum de vanzari cifrat la 226.805 de exemplare, din care aproape 90% au fost reprezentate de cea de-a treia generatie a modelului. In 2021, pentru al cincilea an consecutiv, DACIA Sandero a fost cel mai vandut model din Europa catre clientii persoane fizice. In unele tari, Sandero a fost chiar cel mai vandut model catre toate categoriile de clienti. In aceste conditii, Sandero s-a situat la sfarsitul anului pe locul al doilea in clasamentul celor mai vandute modele din Europa.

Aceeasi tendinta a fost valabila si in cazul modelului DACIA Duster, care este, din 2018, cel mai vandut SUV din Europa catre clientii particulari. Cu 186.001 unitati comercializate in 2021 pe toate pietele, Duster a depasit 2 milioane de exemplare vandute de la lansarea sa in 2010.

Lansat in primavara trecuta, DACIA Spring si-a facut o intrare remarcata pe piata vehiculelor 100 % electrice cu 27.876 unitati vandute si peste 46.000 de comenzi la finele anului 2021. Conceput pentru a democratiza accesul la mobilitatea electrica pentru deplasarile zilnice, Spring se afirma ca un automobil urban de referinta pe numeroase piete. In mod remarcabil, 80% din cei care au achizitionat un vehicul Spring nu erau anterior clienti ai marcii Dacia.

O gama care evolueaza

Conceputa pentru a raspunde asteptarilor clientilor, gama DACIA suscita un interes tot mai mare pentru versiunile sale cele mai bine echipate. Astfel, la nivel european, 90 % din clientii DACIA Spring au optat pentru nivelul de finisare Confort Plus. Totodata, versiunea Stepway reprezinta 70 % din vanzarile de Sandero, in timp ce 60 % dintre clientii modelului Duster au preferat versiunea Prestige.

Preferinta tot mai accentuata a clientilor pentru versiunile varf de gama este insotita de un alt fenomen relevant: Dacia cucereste clienti care anterior nu achizitionasera un vehicul din cadrul Group Renault, procentul acestor noi clienti, sau „rata de cucerire”, fiind de 60 %.

Pe de alta parte, atunci cand decid sa isi Inlocuiasca masina cu una noua, 75 % din clientii DACIA raman fideli marcii.

Perspective pozitive pentru 2022

In 2022 Jogger se va alatura modelelor de succes ale gamei DACIA. Noul vehicul de familie cu pana la 7 locuri a fost conceput pentru a raspunde nevoilor de confort, de spatiu si de modularitate ale unei categorii largi de clienti.

Aplicarea planului strategic anuntat anul trecut va continua cu introducerea progresiva a noii identitati de marca, atat in reteaua comerciala (incepand din primul semestru) cat si pe gama de modele (in ultima parte a anului).

"DACIA este in prezent un adevarat motor de crestere pentru Renault Group. 60 % din cumparatorii de vehicule DACIA provin din afara Grupului, in timp ce 75 % din posesorii de DACIA raman fideli marcii atunci cand cumpara o noua masina in locul celei vechi", precizeaza Denis Le Vot, Director General al marcilor Dacia & LADA. "Aceasta ofensiva se realizeaza in special datorita versiunilor superioare de echipare ale modelelor. Cresterea vanzarilor si a cotelor de piata confirma faptul ca DACIA atrage o categorie tot mai larga de clienti. in 2022, DACIA deschide un nou capitol din istoria sa. Punerea in aplicare a planului nostru strategic se materializeaza in principal prin lansarea comerciala a modelului Jogger si prin introducerea Noii Identitati de Marca."

Pe piata din Romania

In Romania, Dacia a vandut 38.120 de vehicule in 2021. Modelele Dacia figureaza pe patru din primele cinci pozitii ale topului celor mai vandute vehicule de pe piata locala.

Dincolo de succesul constant al modelelor Logan (13.482 unitati), Duster (9.045 unitati) si Sandero (8.227 unitati), aflate in fiecare an in fruntea clasamentului de vanzari, merita subliniata performanta modelului Spring, ajuns pe locul cinci in topul celor mai bine vandute autoturisme din Romania. in numai trei luni de la inceputul livrarilor catre clienti au fost inmatriculate 3.068 de exemplare, ceea ce inseamna aproape 48% din totalul vanzarilor de vehicule electrice de pe piata din Romania in 2021, potrivit unui comunicat de presa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 25 Ianuarie 2022