Topul celor mai vandute masini din lume in primele 6 luni ale anului. Pe ce loc se situeaza Dacia

Topul celor mai vandute masini din lume in primele 6 luni ale anului. Pe ce loc se situeaza Dacia
  • JATO publica topul celor mai vandute masini din lume in perioada ianuarie - iunie 2018
  • Statistica cumuleaza informatiile de pe 57 de piete de la nivelul intregii planete
  • Compania Dacia ocupa in acest clasament, prin modelul Sandero, pozitia cu numarul 40
Distribuie pe Facebook

Cu o crestere de trei procente, seria F de la Ford ramane in continuare preferata clientilor aflati in cautarea unui nou automobil.

Vanzarile de masini noi au crescut cu 3.6% in perioada ianuarie - iunie 2018, pana la un total de 44 de milioane de unitati, se arata intr-o statistica a JATO, care cumuleaza informatiile de pe 57 de piete de la nivelul intregii planete.

Cu un avans de trei procente fata de prima jumatate a anului trecut, seria F de la Ford ramane in continuare cel mai bine cautat produs al industriei auto, urmat la o distanta oarecum linistitoare de Toyota Corolla si Volkswagen Golf.

De o prima surpriza majora ne lovim la pozitia cu numarul cinci, acolo unde japoneza Toyota RAV4 detroneaza modelul Nissan Qashqai / Rogue Sport din fotoliul de lider al segmentului destinat SUV-urilor / crossoverelor.

Si daca tot veni vorba despre acest subiect, trebuie mentionat ca livrarea respectivei categorii de masini continua sa creasca, de la 30.9% in perioada ianuarie - iunie 2017 la 34 procente in prima jumatate a anului curent.

In ceea ce priveste compania Dacia, cel mai bine vandut produs de la Mioveni este modelul Sandero, care a ajuns pe locul 40 dupa o scadere de aproximativ 6% - corespunzatoare unui total de 201.558 de unitati comercializate pe 56 de piete.

Alte mentiuni speciale cu privire la statistica JATO vizeaza nume precum Baojun 510, Jeep Compass si Volkswagen Tiguan Allspace, care au inregistrat avansuri mai mult decat spectaculoase, din trei cifre (111, 140 si 183 procente).

O crestere notabila, de 48%, a reusit si Ford Ecosport, automobil asamblat la Craiova si disponibil la vanzare pe piata din Romania la preturi incepand de la 15.600 de euro, valabil pentru versiunea de baza 1.0 Ecoboost Trend.

Vanzari auto

Distribuie pe Facebook
mai multe